Αφγανιστάν: Δεύτερη δημόσια εκτέλεση, αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σήμερα στη δεύτερη δημόσια εκτέλεση από τον Αύγουστο του 2021 όταν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί για φόνο και εκτελέστηκε με σφαίρα στον περίβολο τεμένους στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Εκτελέστηκε δημοσίως στην πόλη Σουλτάν Γάζι Μπάμπα της επαρχίας Λαγμάν, με τρόπο που να μην υποφέρει και προκειμένου ο θάνατός του να αποτελέσει μάθημα για τους άλλους», ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι σε ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο άνδρας είχε καταδικαστεί για τον φόνο πέντε ατόμων και ταυτοποιείται ως ο «Αζμάλ, γιος του Νασίμ».

Αξιωματούχος της υπηρεσίας Επικοινωνίας και Πολιτισμού της επαρχίας δήλωσε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκτέλεση, ανάμεσά τους και οι γονείς των θυμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Η πρώτη δημόσια εκτέλεση από τους Ταλιμπάν είχε γίνει τον Δεκέμβριο στην επαρχία Φάρα.

Οι δημόσιες εκτελέσεις ήταν συχνό φαινόμενο κατά την πρώτη διακυβέρνηση των Ταλιμπάν, από το 1996 ως το 2001. Οι καταδικασμένοι σε θάνατο συνήθως εκτελούνταν με μια σφαίρα ή δια λιθοβολισμού, ανάλογα με το έγκλημα που είχαν διαπράξει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί