H Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές, μεταξύ των συλλόγων από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), από το 2010 έως και σήμερα.
Σύμφωνα με το CIES, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει διαθέσει σε αποκτήσεις παικτών κάτι λιγότερο από 2 δισεκατομμύρια ευρώ, συγκεκριμένα 1,978 δισεκατομμύρια ευρώ, και βρίσκεται μπροστά από την Τσέλσι (1,836 εκατομμύρια ευρώ).
Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 1,799 δισεκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Γιουβέντους (1,701 δισ.), πέμπτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1,653 δισ.) και έπονται Παρί Σεν Ζερμέν (6η-1,553 δισ.), Ρεάλ Μαδρίτης (7η-1,311 δισ.) και Λίβερπουλ (8η-1,292 δισ.).
Συνολικά οι οκτώ αυτοί κορυφαίοι σύλλογοι, με την καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά του 2022 να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν δαπανήσει 13,123 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010 έως σήμερα.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Γαλλία διαψεύδει τον Τραμπ: «Δεν κλείσαμε τον εναέριο χώρο μας στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη»
- Απίστευτο! Είχε κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια στον 16ο όροφο κτιρίου
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας
- Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της σπουδαίας Μαρινέλλας
- Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας ζητά η ΓΣΕΕ
- Πάνω από 480χιλ. αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί από το 2024 στην Ελλάδα
- Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ στη δίκη των Τεμπών
- Η Ασία υφίσταται τις σοβαρότερες επιπτώσεις του πολέμου στην Μέση Ανατολή
- Έπεσε πάνω του ηλεκτροφόρο καλώδιο! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανός Υπ. Πολέμου: Οι επόμενες μέρες στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή θα είναι καθοριστικές









