Υπόθεση Μπεκατώρου – Παραίτηση «βόμβα» από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Θέση απέναντι στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και τη φερόμενη εμπλοκή του πήρε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση, κάνει λόγο για στοχοποίησή του και καλεί τους θεσμούς να σεβαστούν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”» αναφέρει.

Και προσθέτει:

«Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της».

Ακόμη καλεί την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

«Να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά» καταλήγει.

Παραίτηση από την ΕΙΟ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας από το ΔΣ, ο οποίος την υπέβαλε. 

Νωρίτερα, στην αναστολή της κομματικής ταυτότητας παράγοντα της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα επιστολή παραίτησης από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κοινοποίησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου κάνοντας λόγο για μομφή της ΕΙΟ για την Μπεκατώρου.

Ο ίδιος εξέφρασε την «ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, ως δυσάρεστο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί