Ξεκίνησε προετοιμασία η Εθνική Γυναικών, χωρίς τις παίκτριες Ολυμπιακού

Σήμερα Δευτέρα (17/5) ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνική Γυναικών στο μπάσκετ, εν όψει του EuroBasket 2021 (στις 17-27 Ιουνίου). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Μασλαρινός, δεν έχει στην διάθεσή του τις τρεις παίκτριες του Ολυμπιακού (Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή) και την Δίελλα του Παναθηναϊκού, λόγω των τελικών της Α1 Γυναικών. Μάλιστα, εκτός αποστολής είναι και η Άννα […]

Σήμερα Δευτέρα (17/5) ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνική Γυναικών στο μπάσκετ, εν όψει του EuroBasket 2021 (στις 17-27 Ιουνίου). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Μασλαρινός, δεν έχει στην διάθεσή του τις τρεις παίκτριες του Ολυμπιακού (Νικολοπούλου, Σταμολάμπρου, Αλεξανδρή) και την Δίελλα του Παναθηναϊκού, λόγω των τελικών της Α1 Γυναικών.

Μάλιστα, εκτός αποστολής είναι και η Άννα Σπυριδοπούλου, εξαιτίας του τραυματισμού της. Ενώ απούσα θα είναι και η Ιωάννα Κριμίλη, καθώς δεν της δόθηκε η άδεια από το USF (Πανεπιστήμιο Σαν Φραντσίσκο).

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρεθεί στην Κροατία, προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό τουρνουά, καθώς θα αντιμετωπίσει διαδοχικά την Σλοβακία (5/6, στις 19:00) και την Κροατία (6/6, 19:00).

Σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Μασλαρινός, μίλησε τόσο για τις απουσίες, όσο και για την καλή εικόνα που δείχνουν οι νεαρές αθλήτριες στα πρωταθλήματά τους.

“Θέλω να ευχηθώ καλή αρχή με υγεία. Είμαστε χαρούμενοι που μαζευόμαστε ξανά. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με μια απώλεια, αυτή της Άννας Σπυριδοπούλου και όλοι της ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Από εκεί και πέρα υπάρχει όρεξη και διάθεση για δουλειά”, δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: “Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να προετοιμαστούμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν και κάποια νέα πρόσωπα στην ομάδα. Είναι μέρος της διαδικασίας να βλέπουμε αθλήτριες που είναι σε νεαρή ηλικία, έχουν δείξει καλή εικόνα στα πρωταθλήματα τους και τους δίνουμε την ευκαιρία αγωνιστούν με το εθνόσημο.

Νομίζω ότι όλα τα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τέλος της διαδρομής. Έχουμε κάνει ένα καλό σχεδιασμό με πολλά και δυνατά φιλικά”.

Η Εθνική ομαδα έχει προγραμματίσει συνολικά οκτώ αγώνες εν όψει της προετοιμασίας. Αρχικά θα υποδεχθεί την Ουγγαρία για τρία φιλικά στην Αθήνα στο διάστημα 27-29/5, στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Σπλιτ, όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά με την Κροατία (6/6) και τη Σλοβακία (5/6).

Λίγο αργότερα, η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα, από όπου θα αναχωρήσει με προορισμό το Βέλγιο. Εκεί θα δώσει τρία φιλικά με την Εθνική Βελγίου στο διάστημα 10-13/6 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ισπανία.

sport24

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί