Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στην Πορτογαλία

Οι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας της πορτογαλικής Primeira Liga, όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα, επέστρεψαν από την Δευτέρα (4/05) στις προπονήσεις, για πρώτη φορά μετά τη διακοπή της σεζόν (12/03) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εν μέσω σχεδίων για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 30 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε την […]

Οι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας της πορτογαλικής Primeira Liga, όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα, επέστρεψαν από την Δευτέρα (4/05) στις προπονήσεις,

για πρώτη φορά μετά τη διακοπή της σεζόν (12/03) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εν μέσω σχεδίων για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 30 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε την Πέμπτη (30/04) ότι οι προπονήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι, μετά τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε. Η Πορτογαλία έχει αποφύγει τους τεράστιους αριθμούς θανάτων, όπως συνέβη στη γειτονική Ισπανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η Πόρτο ανακοίνωσε ότι οι παίκτες της υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για να γυμναστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινωνικής απόστασης που πρέπει να τηρούνται, ενώ ο προπονητής της Μπενφίκα, Μπρούνο Λάζε, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν «άνευ προηγουμένου για προπονητές και ποδοσφαιριστές»: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις και τον καλύτερο τρόπο να παραμείνουμε ενεργοί, ακόμα και όταν κρατάμε τις αποστάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι περισσότερες από τις 18 ομάδες της πρώτης κατηγορίας επέστρεψαν στις προπονήσεις. Το πρωτάθλημα θέλει ακόμη 10 αγωνιστικές για να τελειώσει, με την Πόρτο να διατηρεί προβάδισμα ενός μόλις βαθμού από την Μπενφίκα.

in.gr / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί