Ξεκίνησαν οι εργασίες, του φόρουμ του οργανισμού «Peace and Sport», στην Ρόδο

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου οι εργασίες του ετήσιου φόρουμ του διεθνούς οργανισμού «Peace and Sport» στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν 350 προσωπικότητες από όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Μεταξύ αυτών θα είναι ο Christian Karembeu, Champion of Peace, ο θρύλος του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης ο Γιώργος Καραγκούνης κ.α. Στις εργασίες του φόρουμ επρόκειτο να βρεθεί και o πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί κάθε χρόνο η διοργάνωση και ο οργανισμός, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απέστειλε όμως χαιρετισμό μέσω βίντεο.

Την ικανοποίησή του για τη φιλοξενία στη Ρόδο του Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού» που διοργανώνεται σήμερα από τον οργανισμό «Peace and Sport» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η διοργάνωση αυτή θα προβάλει το νησί της Ρόδου σε όλο τον κόσμο καθώς θα βρίσκονται εδώ για τις εργασίες του σπουδαίες προσωπικότητες.

«Είναι πολύ μεγάλες οι προσωπικότητες που έρχονται από όλο τον κόσμο, για το ετήσιο φόρουμ. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Ρόδο, η οποία έχει μία υπέροχη ιστορία σε ότι αφορά τη συνεύρεση διαφορετικών ανθρώπων. Χαίρομαι γιατί καταφέραμε και φέραμε εδώ τη διοργάνωση, μία ακόμα μεγάλη διεθνής εκδήλωση που προσθέτει στη φήμη και στην εικόνα του τόπου μας. Σε επίπεδο δράσης στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς δεν είμαστε κομμάτι μίας χώρας που είναι συνεχώς στο επίκεντρο αρνητικών ειδήσεων και δίνει… αγωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη για το πώς θα πάνε τα οικονομικά της οι τράπεζές της, τα δημοσιονομικά της.

Είμαστε μία χώρα και ένας λαός που συμμετέχει στη διεθνή κοινότητα και σε όλες τις αγωνίες της, και στα όνειρά της. Και διεθνής κοινότητα δεν είναι μόνο όσοι ηγούνται στην πολιτική ζωή κάθε τόπου. Είναι οι κοινωνίες οι ίδιες» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που ενθαρρύνουν την ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...