Βαρούχας: «Εξόφθαλμο το πέναλτι στο Ντόρτμουντ-Μπάγερν, φανταστείτε να μη δινόταν εδώ»

η φάση που στιγμάτισε διαιτητικά το ντέρμπι της Bundesliga κλήθηκε να σχολιάσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας. Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη-Βάιου Τσούτσικα, ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας εξέφρασε την απορία του για το πώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ντόρτμουντ στο εξόφθαλμο χέρι του Μπόατενγκ. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν είχε γίνει […]

η φάση που στιγμάτισε διαιτητικά το ντέρμπι της Bundesliga κλήθηκε να σχολιάσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Βαρούχας.

Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη-Βάιου Τσούτσικα, ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας εξέφρασε την απορία του για το πώς δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ντόρτμουντ στο εξόφθαλμο χέρι του Μπόατενγκ.

«Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν είχε γίνει αυτό το πράγμα σε ένα ελληνικό ντέρμπι. Είναι εξόφθαλμη η φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

«Ο Μπόατενγκ κάνει κίνηση για να σταματήσει την μπάλα. Γυρνάει το κορμί του επειδή βλέπει την μπάλα να έρχεται και κάνει κίνηση με τον αγκώνα για να τη σταματήσει.

Αν χτυπούσε η μπάλα στα χέρια του παίκτη ενώ ήταν στο έδαφος δεν θα υπήρχε κάτι αντικανονικό, τώρα όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι σκόπιμη και ξεκάθαρη παράβαση, την οποία θα μπορούσε να την έχει δει ο διαιτητής και σε κανονική ροή αγώνα»
.

Ο Βαρούχας, εξάλλου, θυμήθηκε ότι ο συγκεκριμένος Γερμανός διαιτητής είχε οριστεί και σε παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, τονίζοντας με αυτή την αφορμή ότι ο ερχομός ξένων δεν λύνει απαραιτήτως το πρόβλημα:

«Το VAR βοηθάει, αλλά όλοι αυτοί οι περίεργοι ξένοι διαιτητές που έρχονται για να σφυρίξουν στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι είναι όλοι καλοί. Από την άλλη, η επιτροπή διαιτησίας θα πρέπει να είναι προσεκτική στους ορισμούς.

Ορισμένοι Έλληνες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα με κάποιες ομάδες. Δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν αυτές τις ομάδες για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να μην καίγονται και οι διαιτητές.

Τώρα στα πλέι-οφ είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να δείξει τι αξίζει και να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι».

ΠΗΓΗ: SportFm

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί