Βαλίεβα: Πρώτη στο σύντομο πρόγραμμα – Έβαλε τα κλάματα μετά την εμφάνιση ενώ την αποθέωναν (vid)

Η 15χρονη Ρωσίδα έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στο Πεκίνο και αποθεώθηκε.

Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο σύντομο του ατομικού, η Καμίλα Βαλίεβα πήγε στην πρώτη θέση, κάνοντας τριπλό τολούπ και άξελ και βαθμολογήθηκε με 82.16 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου έκανε τριπλό φλιπ και ένα συνδυασμό τριπλού λουτζ και τριπλού τολούπ, αν και δεν τα κατάφερε πολύ καλά στην έξοδο από το τριπλό άξελ.
Η 15χρονη Ρωσίδα μόλις ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, χορεύοντας το In Memoriam του Κίριλ Ρίχτερ ξέσπασε σε κλάματα, βγάζοντας όλη την ένταση των ημερών, ενώ το κοινό την αποθέωσε.
Στη δεύτερη θέση πήγε η Αλεξάντρα Σερμπάκοβα με 80.20 (προσωπικό ρεκόρ) και στην τρίτη η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία με 79,84. Oι πατινέζ θα αγωνιστούν στο ελεύθερο πρόγραμμα την Πέμπτη (17/02).
Η Βαλίεβα αγωνίστηκε 26η ανάμεσα στις 30 αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο σύντομο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΟΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στο αγώνισμα, έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση με την υπόθεση ντόπινγκ.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το δεύτερο δείγμα της Βαλίεβα δεν έχει αναλυθεί, «για λόγους δικαιοσύνης μεταξύ των ενδιαφερομένων αθλητών», ενώ ανακοίνωσε πως θα περιμένει έως ότου διαπιστωθεί ή δεν διαπιστωθεί η παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ από τη Ρωσίδα –διαδικασία που συνήθως διαρκεί αρκετούς μήνες– για να προχωρήσει σε απονομή μεταλλίων.
Στο μεταξύ, η πλευρά της Καμίλα Βαλίεβα υποστήριξε πως η απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, μπορεί να υπήρχε σε ένα ποτήρι νερό που είχε στοιχεία από το φάρμακο για την καρδιά του παππού της.

Απολαύστε την!

sputnik/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί