Όπως αναφέρει η «Marca», η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο που ουσιαστικά προβλεπει «καθυστέρηση» περίπου ενός μήνα στην ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων. Σύμφωνα με αυτό, ο τελικός του Champions League μετατίθεται για τις 27 Ιουνίου, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα (24/6) θα γίνει ο τελικός του Europa League.
Στην UEFA ελπίζουν ότι, αν περί τα μέσα Απριλίου γίνει εφικτή η επανέναρξη των αγώνων, οι δύο μήνες που μεσολαβούν είναι αρκετός χρόνος για να διεξαχθούν κανονικά οι δύο διοργανώσεις, που έχουν διακοπεί στα μισά της φάσης των «16».
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το σενάριο αυτό (της επιστροφής στην αγωνιστική δράση εντός Απριλίου) δείχνει μακρινό, οπότε είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα συντόμευσης του Champions League και του Europa League. Στο τραπέζει έχουν «πέσει» προτάσεις για νοκ-άουτ αναμετρήσεις σε προημιτελικούς και ημιτελικούς ή για διεξαγωγή final-4 στις πόλεις που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους τελικούς (Κωνσταντινούπολη και Γκντανσκ αντίστοιχα).
Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχει η πολωνική ομοσπονδία, η γενική οδηγία (που βασίζεται σε αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας) είναι να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα ως τις 30 Ιουνίου, ενώ στο διάστημα αυτό δεν θα ισχύει ο συνήθης διαχωρισμός ημερών για τις διάφορες διοργανώσεις. Δηλαδή ενδέχεται να δούμε αγώνες Champions League ή Europa League το Σαββατοκύριακο και παιχνίδια εθνικών πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα, ακόμη και με συμπίπτουσες ώρες.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την πολωνική ομοσπονδία, τα play off για το EURO, όπως και οι φιλικοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τα τέλη Μαρτίου, μετατίθενται για τον Ιούνιο, ενώ θα αναζητηθούν νέες ημερομηνίες για τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι (προκρικατικά Μουντιάλ, τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών, τελικά Euro ελπίδων, Nations League).
Τέλος, το καλαντάρι των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της νέας σεζόν (2020-21), ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις προκριματικές φάσεις, θα καταρτιστεί με βάση τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.
(Cnngr – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
