Τριαντάφυλλος: «Διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με τις ΗΠΑ»

Όπως δήλωσε:

«Μέσα σε δύο ημέρες καλούμαστε να δώσουμε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα από άποψη ενέργειας, αλλά και σε ότι αφορά τον βαθμό δυσκολίας, καθώς αντιμετωπίζουμε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη μια είναι θετικό ότι στον αγώνα με την Ιορδανία υπήρξε καταμερισμός στο χρόνο συμμετοχής: αγωνίστηκαν 10 παίκτες, 8 με χρόνο πάνω από 14 λεπτά και κανένας με περισσότερα από 28.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι ΗΠΑ διακρίνονται για τον γρήγορο ρυθμό τους στην επίθεση, την επιθετικότητα τους στο transition – ακόμη και μετά από καλάθι – και το μεγάλο αριθμό κατοχών που επιζητούν στα 40 λεπτά. Εμείς, λοιπόν, καλούμαστε να ματσάρουμε την ταχύτητα του παιχνιδιού και να επικεντρωθούμε στο αμυντικό transition, το οποίο απαιτεί γρήγορες επιστροφές, αλλά πρωτίστως καλές επιλογές στην επίθεση.

Σε ότι αφορά την επίθεση βασικοί πόλοι είναι φυσικά ο Edwards, αλλά και οι Ingram, Brunson που διαθέτουν μεγάλη ικανότητα στο ένας-εναντίον-ενός και είναι άκρως επιθετικοί κάθε φορά που ακουμπούν τη μπάλα. Σημαντική διάσταση στο παιχνίδι τους δίνουν οι mobile ψηλοί που κατά συνθήκη παίζουν σέντερ και έρχονται από τον πάγκο, δηλαδή οι Portis-Banchero που απειλούν τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, καθώς ακόμη και οι Haliburton και Reaves που στα περισσότερα ματς αλλάζουν τον ρυθμό από τον πάγκο, ο πρώτος με τη δημιουργία του κι ο δεύτερος με την εκτελεστική του ικανότητα.

Αμυντικά είναι μια ομάδα που ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική, θέλοντας να οδηγήσει σε λάθη και βιαστικές επιλογές στην επίθεση για να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Καθοριστικός παίκτης είναι ο Jackson, ο αμυντικός της χρονιάς πέρσι στο ΝΒΑ, που αποτελεί έναν εξαιρετικό rim protector. Για μας είναι πρωταρχικός στόχος ο έλεγχος του ρυθμού και των κατοχών του αγώνα και όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία του αγώνα καθοριστικό ρόλο θα παίξει κι η μάχη των ριμπάουντ. Η απουσία του Μήτογλου, που ήταν με διαφορά ο καλύτερος μας ριμπάουντερ, επιτάσσει περισσότερη προσπάθεια και συλλογική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, διότι πλέον παίζουμε με πιο κοντά σχήματα. Είναι ένας στόχος που πετύχαμε κόντρα στην Ιορδανία.

Το φιλικό που δώσαμε στο Άμπου Ντάμπι είναι οδηγός, αλλά εν μέρει και όχι ολοκληρωτικά. Ήταν ένα παιχνίδι που οι ΗΠΑ πήραν τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο και στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων. Άλλαξαν επίσης το rotation, που χρησιμοποιούν συνήθως στα φιλικά, οπότε εκείνο το παιχνίδι δεν είναι άκρως αντιπροσωπευτικό. Συν τοις άλλοις εμείς έχουμε αλλάξει σύνθεση και κατά ένα ποσοστό τρόπο παιχνιδιού, οπότε πρόκειται για ένα διαφορετικό ματς. Που μην ξεχνάμε ότι είναι κι επίσημο, όχι φιλικό. Από την άλλη ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι μας δείχνει κάποια λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβουμε αν θέλουμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί, όπως η έλλειψη υπομονής στην επίθεση και η έλλειψη σκληράδας στην άμυνα
».

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί