• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τρείς σερί αγώνες χωρίς κενό τα Σαββατοκύριακα – Γράφεται ιστορία στην F1

Τρείς σερί αγώνες χωρίς κενό τα Σαββατοκύριακα – Γράφεται ιστορία στην F1

Αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζεται το ένδοξο παρελθόν στην F1 και ταυτόχρονα γράφεται ιστορία. Η F1 επιστρέφει σ’ έναν θρυλικό προορισμό ξεκινώντας μια τριπλέτα αγώνων χωρίς κενό. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι επίπονο όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους μηχανικούς. Όλη τη βδομάδα πριν τον αγώνα κάνουν ρυθμίσεις, δοκιμάζουν γόμες ελαστικών, μελετούν και προσαρμόζουν τα μονοθέσια ανάλογα με την μορφολογία της πίστας.

 

Τώρα με το νέο πρόγραμμα όλοι όσοι εμπλέκονται με τους αγώνες της F1 θα πρέπει μετά τη μάχη που θα γίνει στο LeCastellet στη Γαλλία να μεταφερθούν στην Αυστρία και από κει χωρίς να πάρουν αναπνοή να φτάσουν στην Αγγλία. Θα έχουμε Grand Prix τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Αγώνας λοιπόν στη Γαλλία. Η τελευταία φορά που διεξήχθη Γαλλικό Grand Prix στο PaulRicard ήταν το 1990.

Πρόκειται λοιπόν για μια εντελώς νέα πίστα για τις ομάδες και τους οδηγούς. Είναι παραταύτα γνωστή ως πίστα δοκιμών, χάρη στις κορυφαίες εγκαταστάσεις και στον καλό καιρό της περιοχής. Για τον εορτασμό της επιστροφής του Paul Ricard στο ημερολόγιο, η Pirelli αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για μερικές επικοινωνιακές ενέργειες διαφορετικές από τη Formula 1.

Έχετε τα μάτια σας ανοικτά για ξεχωριστούς καλεσμένους !!!!

Τι θα προσέξουν στις αναρτήσεις αλλά και στα ελαστικά. Την πρόσφυση ασφάλτου, την κάθετη δύναμη, την τραχύτητα ασφάλτου, την καταπόνηση ελαστικών και τις πλευρικές δυνάμεις.

Για την επιστροφή στην πίστα του Paul Ricard, η Pirelli επέλεξε τις γόμες: P Zero κίτρινη μαλακή, P Zero κόκκινη πολύ μαλακή, και P Zero μωβ πάρα πολύ μαλακή.
Οι Γάλλοι φρόντισαν και έστρωσαν νέο ασφαλτοτάπητα, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Γαλλικό Grand Prix.

Το αποτέλεσμα είναι λεία άσφαλτος, με υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, παρόμοιου χαρακτήρα με αυτόν της Βαρκελώνης. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, τα ελαστικά θα έχουν μειωμένο πάχος πέλματος κατά 0.4 χιλιοστά. Το ίδιο είχε συμβεί στην Ισπανία και θα συμβεί και στο Silverstone στις αρχές Ιουλίου. Οι τρεις αυτές πίστες έχουν νέα άσφαλτο.

Οι καιρικές συνθήκες στην Νότια Γαλλία αυτή την εποχή καταπονούν τα ελαστικά. Κάνει αρκετή ζέστη, αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες και λογικό είναι να έχουμε υψηλά επίπεδα φθοράς και πτώσης στην απόδοση των ελαστικών λόγω θερμικής καταπόνησης. Οι μηχανικοί της Pirelli πήραν ήδη δείγματα της νέας ασφάλτου ώστε να σιγουρευτούν για την ενδεδειγμένη επιλογή γομών. Το μήκος της πίστας έχει 5.8 χιλιόμετρα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ο γύρος στο PaulRicard είναι από τους μεγαλύτερους σε απόσταση μέσα στη χρονιά.

Νέα στην πίστα αυτή είναι το οδόστρωμα, οι εγκαταστάσεις των paddock και οι κερκίδες. Η πίστα έχει φαρδύνει σε κάποια σημεία όπως το S dela Verrerie, ώστε να διευκολυνθούν τα προσπεράσματα.