Το θαύμα της Αλκογιάνο με τον 42χρονο τερματοφύλακα

Στο Αλικάντε η ομάδα της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος κατάφερε να νικήσει με 2-1 στην παράταση τη «Βασίλισσα»

Όταν οι άνιθρωποι της Αλκογιάνο πληροφορήθηκαν ότι επόμενος αντίπαλος της ομάδας τους στο Copa del Rey θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς που θα είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους απέναντι σε μία από τις κορυφαίες του πλανήτη.

Κανείς τους, βέβαια, δεν μιλούσε, ούτε καν σκεφτόταν για ν΄ ακριβολογούμε, την πιθανότητα πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Κι, όμως…

Στο Αλικάντε η ομάδα της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος κατάφερε να νικήσει με 2-1 στην παράταση τη «Βασίλισσα» και να ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της, αποκλείοντας ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Ήρωας» της Αλκογιάνο ήταν ο 42χρονος γκολκίπερ της, Χοσέ Χουάν Φιγκέρας. Ήταν πραγματικά ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ, τελειώνοντας τον αγώνα με 10 αποκρούσεις, τις περισσότερες για οποιοδήποτε τερματοφύλακα που έχει βρεθεί αντιμέτωπος φέτος με τη Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγωνίζεται στο σύλλογο από το 2019, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1998 στη δεύτερη ομάδα της Βαγιαδολίδ, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις Μούρθια, Γρανάδα και Έλτσε.

Διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής του έμελλε να βιώσει τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του, που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ!

naftemporiki/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί