Το ελληνικό ποδόσφαιρο «ψυχορραγεί» – Κίνδυνος να χάσουμε και την 17η θέση στην κατάταξη της UEFA

Τα πράγματα για την Ελλάδα εξελίχθηκαν εφιαλτικά μετά τα χθεσινοβραδινά ματς του Europa League, όσον αφορά την βαθμολογία της UEFA.

Η ήττα-αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τους Γουλβς, σε συνδυασμό με τη νίκη πρόκριση της Βασιλείας επί της Αϊντραχτ, φέρνει την Ελλάδα στην καλύτερη των περιπτώσεων 17η στην βαθμολογία της UEFA.

Ωστόσο, τα πάντα εξαρτώνται πλέον από τους Ελβετούς. Αν στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Σαχτάρ, καταφέρουν να αναδειχθούν ισόπαλοι στα 90 λεπτά του αγώνα, ασχέτως με το αν προκριθούν ή όχι, η ισοπαλία αυτή θα είναι αρκετή για να τους δώσει την 17η θέση στην βαθμολογία και να στείλει την Ελλάδα στην 18η θέση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει 26.300 βαθμούς και η Ελβετία 26.200. Η ισοπαλία θα δώσει 200 βαθμούς στους Ελβετούς.

Τι σημαίνει η 18η θέση

Τι σημαίνει αυτό; Καταρχάς ο πρωταθλητής της σεζόν 2021-22 θα ξεκινάει τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από τον 1ο προκριματικό του Champions League! Επίσης, η Ελλάδα θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και μόλις τέσσερις ομάδες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Καμία όμως δεν θα μπορεί να παίξει στο Europa League, καθώς όλες θα παίξουν στο νεοσύστατο Europa Conference League, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο!

Αν η Βασιλεία ηττηθεί στην κανονική διάρκεια, τότε η Ελλάδα κρατά την 17η θέση που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής της σεζόν 2021-22 θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος θα παίξουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ουσιαστικά δηλαδή ο πρωταθλητής γλιτώνει έναν προκριματικό γύρο.

(iefimerida – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί