• Αρχική
  • Άρθρα
  • SPORT
  • Το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού ενέκρινε την ΑΜΚ – Προθεσμία ως τέλη Ιουλίου στον Αλαφούζο για τα 20 εκ. ευρώ (φωτό)

Το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού ενέκρινε την ΑΜΚ – Προθεσμία ως τέλη Ιουλίου στον Αλαφούζο για τα 20 εκ. ευρώ (φωτό)

Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το μόνο που απομένει, πλέον, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος να καταβάλει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, με το οποίο πρόκειται να «κλείσει» και το deal

με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και την Pan Asia, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ομάδα.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, στην οποία και συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Ερασιτέχνης μέσω του Παναγιώτη Μπόμη και η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» με την πρόεδρο Τατιάνα Πιτυχούτη, διήρκησε λιγότερο από μία ώρα, αλλά ενέκρινε την ΑΜΚ.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
Με βάση αυτή οι παλαιοί μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν έως το τέλος Ιουλίου, ενώ κατόπιν μέχρι τις 23 Αυγούστου υπάρχει σχετικό δικαίωμα για νέους μετόχους ή και για τους παλιούς αν δεν υπάρξει νέος μέτοχος. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ πάντως, επανέλαβε τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου για την καταβολή του συνόλου των 20 εκατ. ευρώ από τη δική του πλευρά, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε: (α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018. Ο μέτοχος Ιωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεμπονγκσάντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών. (γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη. Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu