Το “χρυσωρυχείο” που λέγεται Μέσι έχει αλλάξει τη μικρο-οικονομία στο Παρίσι

Από τους παπαράτσι μέχρι τα μεσιτικά γραφεία η έλευση του Αργεντινού άσου στην Παρί έχει δώσει νέα πνοή στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για τον φωτογράφο Ολιβιέ Σάντσες υπάρχει ένα μόνο θέμα στο Παρίσι: η νέα ζωή του Λιονέλ Μέσι.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά «πολιορκούν» το φωτογραφικό του πρακτορείο Crystal Pictures για ένα ενσταντανέ του Αργεντινού, της συζύγου του και των παιδιών του, ένα μήνα μετά την άφιξη τους στο Παρίσι.«Σήμερα, για μένα είναι ο Μέσι και κανείς άλλος. Όλοι θέλουν ένα κομμάτι του. Είναι βασιλιάς. Απλό» είπε.

Ο Μέσι τα «φέρνει»

Η Παρί Σεν Ζερμέν για δύο χρόνια θα δώσει 71 εκατ.ευρώ στον Αργεντινό άσο, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί τόνισε πως ο κόσμος «θα πάθει σοκ» με τα έσοδα που θα έφερνε ο Μέσι.

Από τα μεσιτικά γραφεία πολυτελών κατοικιών μέχρι τα εστιατόρια με αργεντινό μενού και από τους παπαράτσι έως τους ιδιωτικούς concierge, o Mέσι είναι επιχειρηματική ευκαιρία.

«Αν μπορέσουμε να τους φωτογραφίσουμε σε ένα πάρκο ή να κάνουν βόλτα στην πόλη, ή στην Disneyland, οι εφημερίδες θα εκστασιαστούν» τόνισε ο Σάντσες. Η υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου πολυτελών ακινήτων Σούζι Χόλαντς, «χτενίζει» την αγορά για μια κατοικία αντάξια του δεύτερου πιο ακριβοπληρωμένου αθλητή στον κόσμο. Η Χόλαντς, ιδρύτρια του «Vingt Paris», συνεργάζεται με την Παρί για αυτό το θέμα.

«Τυπικά, θα θελήσουν ένα σπίτι 1.000 τ.μ. – αυτό δεν υπάρχει ουσιαστικά στο κέντρο της πόλης – και πάρκινγκ για τα αμάξια τους» τόνισε. Ο concierge Ιβ Αμπιτμπόλ τρίβει τα χέρια του με την έλευση του Μέσι. «Έχω ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μας ζητάνε να οργανώσουμε τριήμερα στο Παρίσι με θέσεις στο γήπεδο για να δουν το Μέσι» τόνισε.Αξίζει να σημειωθεί πως τα εισιτήρια στην εξέδρα των επισήμων του «Παρκ ντε Πρενς» όπου ήταν ο Μέσι σε εκείνο το ματς κοστολογούνταν 800 ευρώ στη «μαύρη αγορά».Η φανέλα του, που κοστίζει 108 ευρώ, πουλάει σαν τρελή, ενώ από την Παρασκευή που ακούστηκε ότι ο Μέσι θα πάει στην Παρί ως την Τρίτη που ανακοινώθηκε, οι followers της ομάδας στα social αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια.

«Είχαμε μεγάλη αύξηση στα social media» ομολόγησε ο Ενρίκε Τιριγκάλ ιδιοκτήτης του ρεστοράν αργεντινής κουζίνα «Volver», όπου τρώει και ο Άνχελ Ντι Μαρία. Για την ακρίβεια τα αιτήματα για κρατήσεις πολλαπλασιάστηκαν. «Όλοι θέλουν να φάνε ό,τι τρώει ο Μέσι» πρόσθεσε.

(sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί