• Αρχική
  • Άρθρα
  • SPORT
  • Την εποχή του Μαραντόνα στη Νάπολη έγραφαν στα νεκροταφεία: «δεν φαντάζεστε τι χάνετε» (βίντεο)

Την εποχή του Μαραντόνα στη Νάπολη έγραφαν στα νεκροταφεία: «δεν φαντάζεστε τι χάνετε» (βίντεο)

Τον Ιούλιο του 1984, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Νάπολι έκανε μια σπουδαία μεταγραφή. Από τη Μπαρτσελόνα, έφερε στον ιταλικό νότο τον φορμαρισμένο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

. Όλη η πόλη παραμιλούσε και 75 χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο του «Σαν Πάολο» για να υποδεχτούν τον νέο παίχτη.

Ο Μαραντόνα «έστησε» μια ομάδα μόνος του, με αποτέλεσμα η Νάπολι, όσο καιρό ο Αργεντινός έπαιζε με τα χρώματα της ομάδας, να κερδίσει δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ιταλίας, όπως επίσης και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ήταν τόσο μεγάλη η τρέλα των Ναπολιτάνων για τον Μαραντόνα, ώστε όταν ο σύλλογος κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ένα στα τέσσερια αγόρια βαφτίστηκαν Ντιέγκο. Ορισμένοι κάτοικοι, έφτασαν ακόμη πιο μακριά, καθώς στον τοίχο νεκροταφείου της Νάπολης ήταν γραμμένη η φράση: «Δεν φαντάζεστε τι χάνετε!»

Η κίνηση του Μαραντόνα που συγκίνησε

Λίγους μήνες μετά την άφιξη του Μαραντόνα στην πόλη της Νάπολης, ένας φίλαθλος της ομώνυμης ομάδας πλησίασε έναν ποδοσφαιριστή του συλλόγου με μία επιθυμία. Να παίξει η Νάπολι ένα φιλικό παιχνίδι και τα έσοδα του αγώνα να κάλυπταν τα έξοδα για την χειρουργική επέμβαση που χρειαζόταν ο γιος του φιλάθλου, ο οποίος έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια. Ο παίχτης της Νάπολι μεταβίβασε το αίτημα στη διοίκηση του συλλόγου, η οποία απάντησε αρνητικά.

Ο πρόεδρος της δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να χάσει κάποιον παίχτη του από έναν αχρείαστο τραυματισμό. Όταν ο Μαραντόνα έμαθε για την άρνηση της ομάδας, πλήρωσε στην ασφαλιστική εταιρεία «Lloyd’s» ρήτρα ύψους 12 εκατομμυρίων ιταλικών λιρετών. Με αυτόν τον τρόπο ασφάλισε τα πόδια των συμπαιχτών του και φώναξε: «Δεν πάει να γα..θεί και η Lloyd’s, ο αγώνας αυτός θα γίνει για χάρη του παιδιού!».

Τον Ιανουάριο του 1985, οι παίχτες της Νάπολι με ηγέτη τον αργεντινό «θεό της μπάλας», ταξίδεψαν στην πόλη Ατσέρα και έδωσαν τον φιλικό αγώνα μπροστά σε πλήθος κόσμου σε έναν κακής ποιότητας αγωνιστικό χώρο, γεμάτο λάσπες και λακκούβες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu