“Η ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, που ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της κυβέρνησης στην ενίσχυση των αθλητικών και ενεργειακών χώρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο“.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,8 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στα γυμναστήρια «Μίκρα 1», «Μίκρα 3», στο «Σπίτι της Γυμναστικής» και στο «Κλειστό Γυμναστήριο Πάλης», καθώς και στα ανοιχτά γήπεδα και στους υπαίθριους χώρους στάθμευσης. Οι αναβαθμίσεις αυτές αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, παρέχοντας σύγχρονες, ενεργειακά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις. Η βελτίωση των αθλητικών υποδομών θα προσελκύσει περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Παράλληλα, το έργο θα έχει οικονομικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του. Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων, που ενισχύουν τη βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων, μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και προωθούν την πράσινη ανάπτυξη της πόλης.
“Η δρομολόγηση του έργου, ενισχύει την κυβερνητική προσπάθεια για υλοποίηση και αναβάθμιση σημαντικών υποδομών στην περιφέρεια και στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027», προσφέροντας ακόμα μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης”, τονίζει το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας o Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής
- NYT: Οι αμερικανικές αρχές κατέστρεψαν μεγάλο απόθεμα αντισυλληπτικών
- Η Ρωσία κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ
- Τραμπ για δολοφόνο του Κερκ: «Τον έχουμε υπό κράτηση, ελπίζω να καταδικαστεί σε θάνατο», vid
- Σοκ στη Γαλλία! Έσφαξαν ΑμΕΑ Χριστιανό σε ζωντανή μετάδοση – Παρέμβαση Λεπέν, video
- Νέα επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ
- Πλεύρης: Καταργείται πλέον ο όρος «παράτυπη μετανάστευση»
- Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται σε «παύση»
- «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία: Η μικρότερη έκταση της λίμνης του Μόρνου από το 2014
- Διεθνιστική σύσκεψη στο Μαξίμου: «Η Ελλάδα στην 1η γραμμή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης»