Τένις: Ανέβηκε στο Νο.13 η Σάκκαρη, παρέμεινε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε και επίσημα πλέον η τενίστρια που έχει φτάσει ψηλότερα από κάθε άλλη Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, καθώς «πάτησε» στην 13η θέση.

Η WTA ανακοίνωσε τα rankings με την Σάκκαρη να είναι και επισήμως στο Νο13 του κόσμου (ρεκόρ καριέρας), ανεβαίνοντας πέντε θέσεις μετά την παρουσία της στον ημιτελικό του US Open. Ξεπέρασε έτσι το Νο14 που είχε φτάσει η Λένα Δανιηλίδου και ήταν η κορυφαία θέση που κατείχε στην παγκόσμια κατάταξη Ελληνίδα τενίστρια, πίσω στον Μάιο του 2003.

one mikro
Την ίδια ώρα, οι δύο φιναλίστ του τουρνουά έκαναν απίστευτο «άλμα» στην σχετική λίστα. Η νικήτρια στη Νέα Υόρκη, Εμα Ραντουκάνου, από το Νο150 βρέθηκε στο Νο23 με 2.571 βαθμούς, κερδίζοντας 127 θέσεις. Η φιναλίστ, 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ κέρδισε 45 θέσεις καθώς βρίσκεται στο Νο28 από Νο73.

Παραμένει Νο.3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αλλαγές προκάλεσε στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, το οποίο κατέκτησε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στην τρίτη θέση του κόσμου με 8.350 βαθμούς, πίσω από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρώσο Μεντβέντεφ, ο οποίος πλησίασε στην κορυφή του κόσμου. Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)
Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία)
Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ)
Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία)
Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία)
Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία)
Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία)
Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία)
Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)
Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία)

(thesstoday. ge / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί