«Αποσύρομαι από το επαγγελματικό τέννις. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», λέει. Οι τελευταίοι του αγώνες θα είναι με την ισπανική ομάδα του Davis Cup τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Ο Ναδάλ δεν μπορούσε να αποφύγει το αντίο καθώς όπως δείχνει και στο video, δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει από τη ρήξη τένοντα στις αρχές του 2023 στη Μελβούρνη. Από εκείνη τη ρήξη τένοντα και μετά, εξαφανίστηκε απότομα, προσπαθώντας να επανέλθει και περνώντας τη δυσάρεστη εμπειρία του χειρουργείου.
Εξαντλημένος και κοντά στα σαράντα, τελικά αποφάσισε να “αφήσει” τη ρακέτα.
Μετά από 23 χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου τέννις και μετά από μια ζωή κρατώντας τη ρακέτα, το αγόρι που όλη η Ισπανία είδε να μεγαλώνει και να πετυχαίνει -είτε του άρεσε είτε όχι- το τένις αποσύρεται οριστικά από τα γήπεδα λόγω πόνου.
Μετά και την απόσυρση του Ναδάλ μόνο ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει ο τελευταίος μιας εξαιρετικής εποχής
«Ήταν δύσκολα χρόνια, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς εμπόδια. Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. «Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια μακρά και πολύ πιο επιτυχημένη καριέρα από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», εξήγησε ο Ναδάλ σε αυτό το βίντεο. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά είναι ο τελικός του Davis Cup και εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κλείνω τον κύκλο, αφού μια από τις πρώτες μου χαρές ως επαγγελματίας τενίστας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη, το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω», προσθέτει.
Δείτε το video:
Mil gracias a todos
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) October 10, 2024
Many thanks to all
Merci beaucoup à tous
Grazie mille à tutti
谢谢大家
شكرا لكم جميعا
תודה לכולכם
Obrigado a todos
Vielen Dank euch allen
Tack alla
Хвала свима
Gràcies a tots pic.twitter.com/7yPRs7QrOi
(photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Ρώσοι δεν ξεχνούν: «Κλειδωμένοι» πυρηνικοί στόχοι η Βρετανία και η Γερμανία – Video
- Σε σοκ η ευρωπαϊκή πολιτική μετά τις ραγδαίες εξελίξεις από την ανάμειξη των ΗΠΑ
- “Έχω γίνει ειδικός στις selfies”: Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μαρούσι για να συνομιλήσει με πολίτες, vid
- Οι ΗΠΑ καλούν την ισλαμιστική κυβέρνηση στη Συρία να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χαλέπι και Ράκα
- Τα λένε «χύμα»: «Δεν έχει καθοριστεί ποιά Τάξη Πραγμάτων θα επικρατήσει στον πλανήτη» – Video
- Οι 10.000 χορεύτριες που χόρεψαν μπροστά στον Ναρέντρα Μόντι και τον εντυπωσίασαν – Δείτε βίντεο
- N. Κακλαμάνης: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη «νέα Αφρική», μια ήπειρο ευκαιριών
- Δικαστική απόφαση περιορίζει τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης των ΗΠΑ στη Μινεσότα
- Αντιδρά το Ισραήλ με τη σύνθεση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα
- Mercosur: Μέσα στην τρελή χαρά υπέγραψε την επιβλαβή για τους αγρότες συμφωνία η Φον ντερ Λάιεν, vid









