Τελικός Champions League – Φιλάθλους σε κατάσταση «φούσκας» θέλουν οι πορτογαλικές αρχές

Οι φίλαθλοι των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αλλά και οι μαγαζάτορες του Πόρτο μάλλον δεν ευχαριστήθηκαν καθόλου με τα όσα πληροφορήθηκαν για τον τελικό του Champions League που θα φιλοξενηθεί στις 29 Μαΐου στην πόλη της Πορτογαλίας.



Η Υπουργός Εσωτερικών της πορτογαλικής κυβέρνησης, Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα, ξεκαθάρισε πως οι Άγγλοι εκδρομείς του τελικού δεν μπορούν να καθίσουν στη χώρα πάνω από 24 ώρες.
«Οι άνθρωποι που θα έρθουν για τον τελικό του Champions League θα επιστρέψουν αυθημερόν, έχοντας μαζί τους τεστ και σε κατάσταση “φούσκας”. Δηλαδή, θα φτάσουν με τσάρτερ και θα κατευθυνθούν σε έναν χώρο αναμονής» εξήγησε η ντα Σίλβα.

«Κατόπιν, θα πάνε στο στάδιο και μετά στο αεροδρόμιο, θα μείνουν σε πορτογαλικό έδαφος λιγότερο από ένα 24ωρο, σε “φούσκα” και θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ, αρχικά, προτού επιβιβαστούν στο αεροπλάνο» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά ισχύουν για όσους φιλάθλους έχουν εισιτήριο και όχι γενικά για όσους οπαδούς έρθουν στο Πόρτο από την Αγγλία.

Οι δυο φιναλίστ θα πάρουν από 6.000 εισιτήρια αλλά μέσα στο γήπεδο θα καθορίσουν οι Πορτογάλοι το που θα καθίσουν βάσει των πρωτοκόλλων υγιεινής.

Υπενθυμίζουμε πως αρχικά ο τελικός επρόκειτο να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, όμως άλλαξε, καθώς η Τουρκία είναι στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη γείτονα χώρα.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί