ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ! ΣΥΓΚΙΝΕΙ ο Ιγκλέσιας του Αστέρα Τρίπολης: «Χρόνια πολλά Ελλάδα, σε ευχαριστώ για όσα προσέφερες σε όλη την ανθρωπότητα», aud

ΓΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Ο αρχηγός του Αστέρα ΤρίποληςΜατίας Ιγκλέσιας, όσα χρόνια βρίσκεται στην χώρα μας, έχει δείξει ότι ως αθλητής, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωπος, είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Μιλώντας στο podcast του Αστέρα Τρίπολης, αναφέρθηκε στην Ελλάδα η οποία γιορτάζει σήμερα, της ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι την θεωρεί πατρίδα του!

«Κατάγομαι από την Αργεντινή αλλά τα τελευταία 15 χρόνια βρήκα μια δεύτερη πατρίδα. Δεν είναι μόνο ότι είμαι πολλά χρόνια εδώ και με έχουν κάνει να αγαπήσω την χώρα, δεν είναι μόνο οι ομορφιές, δεν είναι ούτε το γεγονός ότι έχει πολλές ομοιότητες με τη δική μου πατρίδα. Είναι κυρίως κάτι που ποτε δεν πρόκειται να ξεχάσω. Ήρθα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007 μόνος μου και πλέον έχω δημιουργήσει όχι μια, αλλά δυο οικογένειες. Η μια είναι η γυναίκα μου και τα δυο παιδιά μου, τα οποία γεννήθηκαν εδώ και μεγαλώνουν εδώ και σε ολόκληρη την ζωή τους θα νιώθουν αυτή την χώρα σαν το σπίτι τους. Η άλλη οικογένεια είναι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, που με υποδέχτηκαν με σεβασμό, με βοήθησαν σε οποία ομάδα και να έπαιξα και τελικά έγιναν φίλοι. Θα τους κουβαλάω για παντα μαζί μου.

Για την Ελλάδα πριν από εμένα έχουν μιλήσει πολλοί άνθρωποι, για τις ομορφιές της, για την προσφορά της σε όλη την ανθρωπότητα. Κυρίως όμως έχει μιλήσει η ίδια η Ελλάδα και συνεχίζει να μιλάει σε όποιον την επισκέπτεται. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που όλοι θα πρέπει να επισκεφτούν μια φορά πριν πεθάνουν, θα το λέω για πάντα αυτό. Για μένα ήταν εύκολο να προσαρμοστώ γιατί τόσο η Αργεντινή, όσο και η Ελλάδα έχουν πολλα κοινά και ίσως να είναι ο λόγος που η χώρα με κράτησε τόσο εύκολα κοντά της και την αγάπησα τόσο πολύ. Σκέφτηκα μια μέρα όπως η σημερινή που η Ελλάδα γιορτάζει για την ελευθερία της, να πω τι σημαίνει για εμένα. Σκέφτηκα να το περιγράψω με όλα αυτά τα συναισθήματα που μου έχει δημιουργήσει αυτή η χώρα. Αν πρέπει να το πω με μια λέξη, θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι ζωή, σαν το όνομα της κόρης μου. Χρόνια πολλά Ελλάδα σε ευχαριστώ για όλα!»

ΑΚΟΥΣΤΕ:

SPORTFM

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί