Super League 1: Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ – 2-0 τον Απόλλωνα

Μια…. κανονική ΑΕΚ εμφανίστηκε μετά από καιρό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε εύκολα 2-0 του Απόλλωνα με σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (7΄,25΄).

Έτσι με την ολοκλήρωση της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, η Ένωση «έπιασε» τον Αρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 48 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Το απόλυτα ορθολογικά 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς. Οι Λιβάι Γκαρσία, Χρήστος Αλμπάνης έκαναν ό,τι ήθελαν στις πτέρυγες και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα άκρως παραγωγικό ημίχρονο με δύο γκολ, ένα δοκάρι και άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες. Στο 7΄ ο Γκαρσία «χόρεψε» τους αμυντικούς του Απόλλωνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρίμ Ανσριφάρντ που άνοιξε το σκορ.

Στο 25΄ ο Αλμπάνης με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ έγραψε το 2-0. Και τα δυο γκολ σε κενή εστία για τον Ιρανό που έσπασε τη «γκίνια» καθώς δεν είχε σκοράρει τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα. Ο Απόλλωνας έμοιαζε να έχει συμβιβαστεί με την ήττα, ενώ η ΑΕΚ δεν έδειχνε να «καίγεται» για να αυξήσει το σκορ. Μια κακή εκτέλεση του Σάκχοφ στο 59΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου ήταν η μοναδική φάση και στις δύο εστίες μέχρι τη συμπλήρωση 80 λεπτών.

Τότε ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή στο σχηματισμό της ΑΕΚ (3-4-3) και κυριάρχησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ, εκτός από τη νίκη, κρατάει το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από επτά αγώνες και το 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (31/1).

Διαιτητής: Τζήλος
Κίτρινες: Νταντσένκο, Γκαρσία – Λαγός, Ιωαννίδης
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία, Αλμπάνης (78΄ Νεντελτσεάρου), Μάνταλος (67΄ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουρστ, Μπρούσιτς (64΄ Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κολ, Λαγός (64΄ Φερνάντεθ), Ιωαννίδης, Κάλισιρ (46΄ Τσαμπούρης), Σλίβκα (46΄ Μουνιέ), Νταουντά (78΄ Μπεντινέλι)

  • Στην όγδοη δεκαετία της ζωής του βαδίζει από σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έκλεισε τα 70 και οι παλαίμαχοι του έστειλαν τις ευχές τους: «Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για τα γενέθλιά του στον διοικητικό ηγέτη της ομάδας μας Δημήτρη Μελισσανίδη. Να είναι υγιής, δυνατός, ακμαίος με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα μάχιμος για το μεγαλείο της ΑΕΚ».
  • Στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας κλήθηκε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου. O 24χρονος αμυντικός κλήθηκε για τα τρία ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Οι Ρουμάνοι αντιμετωπίζουν τη Βόρεια Μακεδονία στις 25 Μαρτίου, τη Γερμανίας τρείς μέρες μετά και την Αρμενία στις 31 Μαρτίου.

ET/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί