Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης και ελπίδα για νέο μετάλλιο

Νέες επιτυχίες για την Ελλάδα στο Βερολίνο. Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε εύκολα τα 5,61 μέτρα και προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, ενώ την πρόκριση πήρε στο τριπλούν και ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ο Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5,61 μ. και προκρίθηκε, παρότι το όριο για τον τελικό ήταν 5,66 μ., στο οποίο, όμως, δεν έφτασε κανείς αθλητής, καθώς τα 5,61 μ. ήταν αρκετά για να προκύψει η 12άδα που θα διεκδικήσει τα μετάλλια την ερχόμενη Κυριακή, ενώ η 12άδα συμπληρώθηκε με δύο άλτες που ξεπέρασαν τα 5,51 μέτρα.

Έτσι, θα πάρει μέρος στον τέταρτο τελικό της καριέρας του. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα είχε περάσει με την πρώτη τα 5,51μ., ενώ χρειάστηκε δύο προσπάθειες στα 5,36 μ.

Οι 12 του τελικού:

Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα)
Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία)
Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία)
Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία)
Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
Άνταμ Χέιγκ (Βρετανία)
Αρτ Άρνοντ (Βέλγιο)
Κλαούντιο Μικέλ Στέκι (Ιταλία)
Άλεξ Σαπέλ (Γαλλία)
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία)
Τιμούρ Μοργκούνοφ (Ρωσία)
Αλιούν Σεν (Γαλλία)
Πρόκριση στον τελικό του τριπλούν εξασφάλισε και ο Δημήτρης Τσιάμης, που στο τρίτο άλμα έφτασε στον προκριματικό, στα 16.69 και πήρε το εισιτήριο.

Αντιθέτως, η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολία γυναικών, αφού είχε καλύτερη βολή στα 67,97 μ. και κατετάγη 6η στο Α΄ γκρουπ και 15η στο σύνολο. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε η 33χρονη Ανίτα Βλόνταρτσικ με 75.10 μ., που πάει για τον 4ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο της.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu