Στίβος: Στα 4,74 μ. η Στεφανίδη και στα 13,83 μ. η Παπαχρήστου στη Ντόχα

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνόδευσε τη συμμετοχή της στο Diamond League της Ντόχα με ένα ακόμη μεγάλο άλμα.

Η Ολυμπιονίκης του 2016 κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα με επίδοση στα 4,74 μ., που είναι η δεύτερη επίδοσή της στη χρονιά, πίσω από το 4,80 μ. πριν λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη τα 4,64 μ. και με την πρώτη τα 4,74 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,84 μ., ύψος το οποίο η Ελληνίδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει σήμερα.

Νικήτρια του αγώνα με 4,84 μ. ήταν η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) που δείχνει πως θα είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπόλοιπο της σεζόν και δεύτερη η Σάντι Μόρις επίσης με 4,84 μ., επίδοση που είναι φετινό της ρεκόρ. Τρίτη ήταν η Χόλι Μπράντσοου, επίσης με 4,74 μ.

«Αισθανόμουν καλά, ωστόσο είχα μια δυσκολία να βρω το ρυθμό μου κι αυτός ήταν και ο λόγος που έκανα κάποια άκυρα άλματα. Με αυτές τις συνθήκες ήταν ένας καλός αγώνας. Νιώθω καλά κι έτοιμη για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Για τους επόμενους μήνες η βάση μου θα είναι η Ελλάδα, προκειμένου να κάνω αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε η Στεφανίδη.

Στη Ντόχα ήταν παρούσα και η Βούλα Παπαχρήστου, που ωστόσο δεν πήγε όσο μακριά θα ήθελε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν κατέλαβε την ένατη θέση στον αγώνα με άλμα στα 13,83 μ. (1,6), από τη δεύτερη προσπάθεια.

Η Παπαχρήστου ήταν άκυρη στο πρώτο και τρίτο άλμα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ως στόχο να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο πρόκρισης. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιουλιμάρ Ρόχαζ με 15,15 μέτρα.

Photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί