Στίβος: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Τζάστιν Γκάτλιν

Ο Αμερικανός σπρίντερ Τζάστιν Γκάτλιν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον στίβο μετά από μια σπουδαία καριέρα.

Ο Γκάτλιν, τρεις φορές Ολυμπιονίκης, του οποίου η προσπάθεια να προκριθεί στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν είχε ευτυχή κατάληξη, εξαιτίας ενός τραυματισμού του στον οπίσθιο μηριαίο, κατά τη διάρκεια των «trials» στις ΗΠΑ, έκανε την ανακοίνωση σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μέσα από όλα τα σκαμπανεβάσματα, τις νίκες και τις ήττες μου, σε έχω αγαπήσει», έγραψε ο Γκάτλιν στην ανάρτηση για τα 40α γενέθλιά του. «Μου έδωσες δάκρυα λύπης και χαράς, διδάγματα που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Είμαι ευγνώμων για τη σχέση μας και για τις πολλές άλλες που είχα στην πορεία. Η δάδα πέρασε, αλλά η αγάπη δεν θα σβήσει ποτέ. Στο σημάδι σου, βάλε… Έφυγε!»

Ο Γκάτλιν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και ένα χρόνο αργότερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ελσίνκι πανηγύρισε στα 100 και 200μ. Πήρε το χρυσό στα 100 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 και χρυσό στη σκυταλοδρομία 4×100 δύο χρόνια αργότερα στη Ντόχα.

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ
Το 2001 βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνη, που περιείχε το φάρμακο για τη διαταραχή προσοχής που έπαιρνε από νέος. Οι συζητήσεις γι’ αυτή την αναστολή μπορεί τελικά να είχαν ξεθωριάσει ή να υποβαθμιστεί, αλλά απέτυχε σε ένα τεστ για το απαγορευμένο στεροειδές τεστοστερόνη το 2006 και αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια.

Ο Γκάτλιν δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι έκανε ντόπινγκ και συνέχισε να επιμένει ότι το τεστ του 2006 προήλθε από έναν θεραπευτή μασάζ που έτριψε κρέμα τεστοστερόνης στα πόδια του, έναν ισχυρισμό που ο θεραπευτής αρνήθηκε.

«Κοιτάζοντας προς το μέλλον, θέλω να αφήσω μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει άλλους», έγραψε ο Γκάτλιν. «Γίνοντας ένα χρόνο μεγαλύτερος και μετατοπίζοντας τις ενέργειές μου σε νέες επαγγελματικές προσπάθειες, ελπίζω να συνεχίσω να εμπνέω αυτούς που με στήριξαν σε όλη μου την καριέρα».

iefimerida/ photo instagram screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί