Στεφανίδη: «Δεν έχει κανένα νόημα ο εμβολιασμός στο πλάνο της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς»

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ,

μετά τον αγώνα της στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου, η Κατερίνα Στεφανίδη ρωτήθηκε για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω του κορονοϊού και τις σκέψεις της σχετικά με την προσπάθεια της ΔΟΕ, να ενθαρρύνει τους αθλητές να κάνουν εμβόλιο κατά του covid-19.

«Μπορώ να απαντήσω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν βγάζει νόημα αυτό που γίνεται με τους πολλούς κανόνες, θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Είμαι πολύ περίεργη για το τι θα γίνει και πηγαίνοντας στο Τόκιο, το μήνα πριν και στο Τόκιο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Μάλιστα έφερε και παραδείγματα από αγώνες και μίτινγκ όπου παραβρέθηκε λέγοντας πως σε άλλες διοργανώσεις επιτρεπόταν στους αθλητές να γευματίζουν όλοι μαζί ενώ σε άλλες όχι.

Σχετικά με τον εμβολιασμό που… προωθεί η ΔΟΕ στους αθλητές, η Κατερίνας Στεφανίδη ανέφερε. «Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, από τη στιγμή που ότασν κάνεις το εμβόλιο, συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, εκτός αν έχουμε 100% όλοι εμβολιαστεί κάτι που δεν είναι εφικτό. Δεν υπάρχει καμία ανοσία της αγέλης, στο Ολυμπιακό Χωριό, προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, θα πρέπει να συνεχίζεις να φοράς μάσκα. Το ότι η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι άσχετο για το ποια είναι η γνώμη μου για το εμβόλιο. Αυτό είναι η γνώμη μου σε ότι έχει να κάνει με τη ΔΟΕ και το εμβόλιο», πρόσθεσε ενώ τόνισε πως όλοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και.. ευχήθηκε να βγει ένα νέο τεστ για τον COVID-19.

Όσο για το εμβολιασμό γενικότερα, ανέφερε πως «από τη στιγμή που σου δίνει ανοσία μόνο για τρεις μήνες δεν είμαι σίγουρη πως έχει τόσο νόημα. Αν σου δίνει ανοσία για ένα – δυο χρόνια, είναι διαφορετικό. Με τον τρόπο που το λένε, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τη λίγη επιστήμη που έχω σπουδάσει, δεν μου βγάζει τόσο νόημα».

(newsit)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί