Σούπερ Λιγκ 1: Ντέρμπι… τεσσάρων «αιωνίων» αυτό το Σαββατοκύριακο

H προσοχή στρέφεται πλέον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και σε μια σημαδιακή αγωνιστική που προσφέρει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλαθλοι την ίδια ημέρα τα δύο πιο παραδοσιακά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αρχή γίνεται αύριο στο Χαριλάου με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Αρης – ΠΑΟΚ και η συνέχεια δίνεται λίγη ώρα αργότερα στη Λεωφόρο με το ελληνικό clasico Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Κι αυτή τη φορά δεν είναι δύο ντέρμπι μόνο για το γόητρο, όπως πυκνά-συχνά τα τελευταία χρόνια, αλλά δύο καθοριστικές μονομαχίες στη μάχη του τίτλου και της Ευρώπης.

Με 11 ολόκληρους βαθμούς να χωρίζουν τον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟΚ, μοιάζει υπερβολικό να μιλάει κανείς για κρίσιμους αγώνες.

Επειδή όμως εκκρεμούν τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, ένα σενάριο που θα τονώσει το ενδιαφέρον είναι να ηττηθούν στη Λεωφόρο οι «ερυθρόλευκοι» και να περάσει νικηφόρα από το Χαριλάου ο ΠΑΟΚ, για να κυνηγήσει μετά το «εξάποντο» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Δεν είναι εύκολη μια τόσο μεγάλη ανατροπή, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, όλα τα όνειρα επιτρέπονται!

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες κι αυτό δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να πιστεύει σε μια νίκη που θα διευρύνει την ευρωπαϊκή του διέξοδο. Στην έδρα του είναι πολύ ισχυρός και αν την εκμεταλλευθεί απόψε, θα ενισχύσει πολύ τη θέση του.

Ο Αρης πηγαίνει στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τη φόρα που του δίνει η μεγάλη νίκη του στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ πληγωμένος από τρεις συνεχόμενες ήττες, συνθήκη που του δίνει έξτρα κίνητρο να αντιδράσει. Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση είναι η ΑΕΚ, η οποία υποχώρησε στην 5η θέση και είναι υποχρεωμένη να νικήσει τη Μ. Δευτέρα στα Γιάννενα για να παραμείνει δυνατά στο κυνήγι της Ευρώπης.

Στα πλέι άουτ, το βαθμολογικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη Λαμίας – Απόλλωνα, με τη διαφορά στους 2 βαθμούς.

Στα πλέι άουτ, από δω και στο εξής τα μόνα παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον θα είναι αυτά της Λαμίας και του Απόλλωνα. Η διαφορά τους έχει μειωθεί από τους 8 στους 2 βαθμούς μέσα σε δύο αγωνιστικές και με δεδομένο ότι οι άλλες έξι ομάδες είναι πολύ μακριά βαθμολογικά, αυτό το μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών εξελίσσεται σε μια προσωπική μονομαχία τους, με τους υπόλοιπους να έχουν ρόλο ρυθμιστή.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (4η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ 16.00 Απόλλων Σμύρνης – Βόλος (CS3HD), 19.30 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ 15.30 Ατρόμητος – ΟΦΗ (NS PRIME), 17.15 Λαμία – Ιωνικός (CS2HD). Η βαθμολογία (3 αγώνες): ΟΦΗ 40, Αστέρας Τρίπολης 39, Βόλος 34, Ιωνικός 33, Παναιτωλικός 32, Ατρόμητος 30, Λαμία 21, Απόλλων Σμύρνης 19.

ΠΛΕΪ ΟΦ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30 Αρης – ΠΑΟΚ (NS PRIME), 21.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (CS1HD), ΔΕΥΤΕΡΑ 18.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (NS PRIME). Η βαθμολογία (4 αγώνες): Ολυμπιακός 70, ΠΑΟΚ 59, Αρης 50, Παναθηναϊκός 48, ΑΕΚ 48, ΠΑΣ Γιάννινα 43 (σημ.: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο).

(kathimerini – φωτο:Pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί