Σκέφτεται την καθιέρωση του Final 8 στο Champions League η UEFA

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ως format του Champions League το Final 8 και χωρίς την πανδημία.

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται σήμερα με τον τελικό ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν Μονάχου και διεξάγεται στη μορφή του Final 8 στη Λισαβόνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Πάντως, ο πρόεδρος της UEFA σκέφτεται για την καθιέρωση του τα επόμενα χρόνια, αφού έχει δημιουργήσει πιο συναρπαστικό ποδόσφαιρο από τους συνηθισμένους διπλούς αγώνες.

«Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, αλλά στο τέλος βλέπουμε ότι ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο. Έτσι θα το σκεφτούμε στο μέλλον με βεβαιότητα. Δεν υπήρξαν τόσες πολλές τακτικές. Εάν είναι ένας αγώνας, εάν η μία ομάδα σκοράρει τότε η άλλη πρέπει να σκοράρει το συντομότερο δυνατό. Εάν είναι το σύστημα με δύο παιχνίδια, τότε υπάρχει ακόμα χρόνος για να κερδίσεις τον επόμενο αγώνα. Σίγουρα είδαμε πιο συναρπαστικούς αγώνες», δήλωσε ο Τσέφεριν σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η τρέχουσα μορφή της διοργάνωσης, όπως την γνωρίζαμε πριν την καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι «κλειδωμένη» με σύμβαση έως το 2024/2025, αλλά οι συζητήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν αργότερα φέτος σχετικά με τη δομή της διοργάνωσης.

«Είναι πολύ νωρίς για να το σκεφτούμε. Το έχουμε δει ως μεγάλη επιτυχία και η τηλεοπτική προβολή ήταν τεράστια, ίσως επίσης καλό γιατί είναι τον Αύγουστο και οι άνθρωποι είναι στο σπίτι, μερικοί από αυτούς τουλάχιστον, ενδιαφέρονταν για ένα τουρνουά όπως αυτό. Δεν ήταν εύκολο έργο, πιστέψτε με.

Είμαστε ο μόνος οργανισμός στον κόσμο που διοργανώνει διεθνείς διοργανώσεις με τέσσερις διοργανώσεις σε τέσσερις χώρες, η οποία ήταν μια ακραία πρόκληση για εμάς», είπε.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί