Σε κρίση η Τσέλσι! Απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων λόγω… Αμπράμοβιτς

Σε απίστευτη περιπέτεια έχει μπει η Τσέλσι με τον πόλεμο της Ουκρανίας, λόγω του ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Μεγάλη Βρετανία είναι «παγωμένα» εδώ και λίγες ώρες και μέσα σε αυτή την «χιονοστιβάδα» εξελίξεων συμπαρασύρεται και η Τσέλσι!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ανήκουν ακόμη στον Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος τους έχει βάλει πωλητήριο 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και μετά τις εξελίξεις δεν μπορούν να πουλήσουν εισιτήρια για τους αγώνες τους, τόσο εντός τόσο και εκτός έδρας.


Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Τσέλσι θα μπορεί να έχει στις εξέδρες της μόλις 28.000 θεατές, νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας της.

Να σημειωθεί πως η Τσέλσι, επειδή είναι ποδοσφαιρική ομάδα, θα αγωνίζεται κανονικά κατόπιν ειδικής άδειας ωστόσο οποιοδήποτε κέρδος αποκομίζει σαν εταιρεία δεν θα αποδίδεται στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Μετά τον Ρομάν Αμπράμοβιτς τι; Όλοι οι μνηστήρες για τους «Μπλε»
Μετά από 19 χρόνια στο τιμόνι της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία του συλλόγου, με φόντο τον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που αντιμετωπίζει ο ίδιος.

Ο 55χρονος Ρώσος μεγιστάνας ζητάει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει την ομάδα και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τελευταία προσθήκη σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, o Βρετανός μεγιστάνας των ακινήτων Nικ Κάντι o oποίος ετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει την Τσέλσι αυτή την εβδομάδα.

Φέρεται να συζητάει με αρκετούς Αμερικανούς επενδυτές για να σχηματίσουν κοινοπραξία που θα ξεκινήσουν επίσημη προσφορά για το σύλλογο. Τα σχέδιά του περιλαμβάνουν ένα σχέδιο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση του σταδίου Stamford Bridge. Ο Κάντι υποστηρίζει την ομάδα της Premier League από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Το ποσό που φέρεται να διαθέτει είναι λιγότερο από όσα ζήτησε ο Αμπράμοβιτς, η προσφορά του όμως θα θεωρηθεί αξιόπιστη υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας αναζητά μια γρήγορη πώληση δεδομένου ότι αντιμετωπίζει κυρώσεις από την κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο Nικ Κάντι
Ο Νικ και ο μικρότερος αδερφός του Κρίστιαν είναι Βρετανοί μεγιστάνες πολυτελών ακινήτων, που εκτιμάται ότι μοιράζονται μια κοινή περιουσία 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αγόρασαν το πρώτο τους ακίνητο το 1995, ένα διαμέρισμα με ένα κρεβάτι στο Earl’s Court του Λονδίνου. Το πούλησαν με κέρδος 60.000 ευρώ 18 μήνες αργότερα.

Οι πιο γνωστές κτηριακές εγκαταστάσεις των αδελφών Kάντι περιλαμβάνουν το One Hyde Park του Λονδίνου, την πλατεία NoHo και την ανάπλαση των πρώην στρατώνων Chelsea. Η εταιρεία τους, Candy & Candy, έγινε Candy Property το 2018 για να αντικατοπτρίζει την αποκλειστική ιδιοκτησία του Νικ. Ο 49χρονος είναι ισόβιος υποστηρικτής της Τσέλσι και διατηρεί μερίδιο στην πλατφόρμα podcast Audioboom. Είναι παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, πρώην σταρ του Neighbours, και έχουν δύο παιδιά.

Ο Αμπράμοβιτς έδωσε εντολή στον όμιλο Raine να βρει αγοραστή για την Τσέλσι την περασμένη εβδομάδα, αφού το αρχικό του σχέδιο να παραδώσει τον σύλλογο στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος κατέρρευσε ενόψει των αμφιβολιών και της αντίθεσής τους από την Επιτροπή Φιλανθρωπίας. Η αμερικανική εμπορική τράπεζα θεωρείται ότι έχει περίπου 20 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, αλλά μόνο λίγες απο αυτές θεωρούνται αξιόπιστες.

Ποιος άλλος ενδιαφέρεται;
Τοντ Μπέλι και Χανσγιόργκ Βις: Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ του LA Dodgers Μπέλι συνεργάστηκε με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Βις 86, ετών. Ο Μπέλι προσπάθησε να αγοράσει την Τσέλσι σε μια συμφωνία 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν από τρία χρόνια.

Τόμας Ρίκετς: Ο πρόεδρος της ομάδας μπέιζμπολ των Chicago Cubs θέλει να επενδύσει εκτός ΗΠΑ. Προσπάθησε να αγοράσει τη «Μίλαν» το 2018.

Μουχσίν Μπαϊράκ: Ο Τούρκος επιχειρηματίας με περιουσία ύψους 13,5 δις ευρώ είπε στην τοπική τηλεόραση: «Το νομικό και οικονομικό τμήμα μας θα ξεκινήσει συνομιλίες με το δικό τους στο Λονδίνο. Σύντομα θα φέρουμε την τουρκική σημαία».

Τζος Χάρις: Ο Αμερικανός κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην Crystal Palace.
Γούντι Τζόνσον: Κληρονόμος της φαρμακευτικής περιουσίας της Johnson & Johnson και πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, έχει αποστασιοποιηθεί από μία πιθανή συμφωνία, ενώ ο Ιρλανδός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών μαχητής Κόνορ ΜακΓκρέγκορ λέγεται ότι δεν έχει το προφίλ που αρέσει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Εκτός κούρσας είναι και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Λούτφι Μανσούρ.

(newsbomb – φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί