Ρουμάνος διεθνής διαιτητής εσπευσμένα στο χειρουργείο με καρδιακό πρόβλημα

Μία ακόμη δύσκολη Κυριακή, σίγουρα την πιο δύσκολη απ' όλες, βίωσε ο Οβίντου Χατεγκάν, ο διεθνής Ρουμάνος ρέφερι.

Κι αυτό δεν είχε να κάνει με κάποια διαιτητική του απόφαση που να αδίκησε κάποια ομάδα, αλλά με την ίδια του τη ζωή.

Έχοντας επιστρέψει πριν από λίγες ημέρες από την Σαουδική Αραβία όπου διαιτήτευσε σε αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος, ο 41χρονος ρέφερι έκανε την καθημερινή του προπόνηση στην Τιμισοάρα, όταν και ένιωσε έντονες ενολήσεις στο στήθος.

Γιατρός στο επάγγελμα δεν χρειάστηκε να κάνει δεύτερες σκέψεις κι αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο του και βρέθηκε στο νοσοκομείο με τις εξετάσεις να αποκαλύπτουν βουλωμένη αρτηρία και τον ίδιο να οδηγείται άμεσα στο χειρουργείο όπου του τοποθετήθηκε μπαλονάκι.

«Η κατάσταση του είναι σταθερή, πλεόν έχει τις αισθήσεις του, αλλά εξακολουθούμε να τον ελέγχουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο και ειδικά αν θα συνεχίσει την καριέρα του ως διαιτητής», ανέφερε ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής.

Ο Χατεγκάν είναι διαιτητής FIFA από το 2008, αλλά τον Δεκέμβριο του 2020 είδε την καριέρα του να κινδυνεύει να καταστραφεί.

Έχοντας οριστικά να διευθύνει μαζί με την ομάδα του την αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασάκσεχιρ για το Champions League, ο 4ος διαιτητής Σεμπαστιάν Κολτέσκου του ζήτησε να κάνει παρατήρηση στον βοηθό προπονητή της Μπασάκ, Πιερ Εμπό (πρώην διεθνής με το Καμερούν) αναφερόμενος σ’ αυτόν ως «νέγρος».

Οι Τούρκοι το άκουσαν και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα με την UEFA να τιμωτεί τη διαιτητική τετράδα, αλλά τον Χατεγκάν να επανέρχεται στις διεθνίς αναμετρήσεις.

(protothema)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί