Ρώσος Ολυμπιονίκης πήγε στη φιέστα του Πούτιν, φορώντας το «Ζ», και έχασε τη χορηγία του

Τέλος στην συνεργασία της με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Εβγκένι Ρίλοφ (Evgeny Rylov) έβαλε η εταιρία Speedo,

εξαιτίας της παρουσίας του αθλητή στη φιέστα του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή της για τον Ρώσο αθλητή, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

«Μετά την παρουσία του στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το Σαββατοκύριακο (σ.σ. στην εκδήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν), η Speedo μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει τερματίσει τη χορηγία του Rylov με άμεση ισχύ», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση σύμφωνα με το insidethegames.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο και είμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας, τους αθλητές μας και τους συμπαίκτες μας που έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο ατόπημα για τον πρωταθλητή της κολύμβησης. Ο Evgeny Rylov, που κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100μ και 200μ ύπτιο, εμφανίστηκε με άλλους επτά αθλητές στην εκδήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχοντας πάνω στα ρούχα του το γράμμα «Ζ». Ένα σύμβολο που έχει συνδεθεί με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

(Newsit – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί