Roland Garros: Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη -Σήμερα η «μάχη» με την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα για μια θέση στον τελικό (vid)

Το ελληνικό τένις συνεχίζει να ζει μεγαλειώδεις στιγμές στο Παρίσι.

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, ήρθε η σειρά της Μαρίας Σάκκαρη που έγραψε ιστορία και πήρε το χρυσό εισιτήριο για τα ημιτελικά του Roland Garros, αποκλείοντας μάλιστα την κάτοχο του τίτλου.

Η Ιγκα Σβιάτεκ μπορεί να θεωρούνταν για πολλούς το μεγάλο φαβορί, αλλά μέσα στο «Φιλίπ Σατριέ» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν σαφώς ανώτερη και παίζοντας με φοβερή αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4. Έτσι η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του Roland Garros, αλλά και γενικότερα σε ημιτελικά Grand Slam.

Σήμερα ο αγώνας κόντρα στην Κρεϊτσίκοβα


Επόμενο εμπόδιο πριν το… όνειρο, η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη) με την οποία η Μαρία Σάκκαρη θα αναμετρηθεί σήμερα (10/6) στο «Court Philippe-Chatrier», στις 17:30. H ώρα έναρξης του αγώνα μπορεί να διαφοροποιηθεί, ανάλογα με τους αγώνες που προηγούνται.

Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, αν καταφέρει να φύγει με την κούπα από το Παρίσι. Αν, λοιπόν, η Ελληνίδα αθλήτρια πανηγυρίσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο της, τότε θα μπει για πρώτη φορά στην δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης ως Νο 9.

Πώς η Μαρία Σάκκαρη υπέταξε την Πολωνή Ιγκα Σβιάτεκ


Στον χθεσινό αγώνα, η Σάκκαρη έχασε εύκολα τα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά αντέδρασε άμεσα. Πήρε πίσω το break, βελτίωσε πολύ το σερβίς της και στο κρίσιμο σημείο εκμεταλλεύθηκε τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της και της «έσπασε» εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4.

Στο επόμενο γκέιμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε ένα σετ πόιντ, χρειάστηκε να σώσει ένα break point, αλλά με έναν εξαιρετικό κερδισμένο πόντο «έγραψε» το 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα. Ηταν η πρώτη απώλεια σετ για τη Σβιάτεκ στο Roland Garros από τον Ιούνιο του 2019!


«Τελείωσε» την κάτοχο του τίτλου σε 1 ώρα και 35 λεπτά


Ασταμάτητη η Σάκκαρη, ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, δείχνοντας να κυριαρχεί απόλυτα. Στο 2-0, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ και αποχώρησε προσωρινά από το κορτ, για να επιστρέψει μετά από περίπου δέκα λεπτά με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η διακοπή «φρέναρε» λίγο τον ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας, αλλά με «όπλο» το εξαιρετικό σερβίς κράτησε το προβάδισμα και έκλεισε (με το τρίτο match point) τον θρίαμβό της, σε μία ώρα και 35 λεπτά.

Η Σάκκαρη μπορεί να ελπίζει στην υπέρβαση


Η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή. Πριν από αυτό, βέβαια, θα πρέπει να ξεπεράσει στον ημιτελικό το εμπόδιο της Τσέχας Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα φέτος στο Ντουμπάι, με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Σάκκαρη έχει νικήσει και τις δύο περσινές φιναλίστ του τουρνουά και παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της.


ΕΦΟΑ: «Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία»


Στον θρίαμβο της Μαρίας Σάκκαρη, ο οποίος ακολούθησε αυτόν του Στέφανου Τσιτσιπά, στην επιτυχία της Μιχαέλας Λάκη, η οποία έφτασε στους «16» του Ρολάν Γκαρός στην κατηγορία juniors, αλλά και γενικότερα στις νίκες που έχει καταγράψει το ελληνικό τένις αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της η ΕΦΟΑ.

H ανακοίνωση:

«Το Ελληνικό Τένις, σημαδεύοντας τον Ελληνικό Αθλητισμό, γράφει ιστορία και προδιαγράφει τη συνεχή και λαϊκή παρουσία του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους 4, η Μαρία Σάκκαρη στους 4 και η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη στους 16 junior’s, σηματοδοτώντας το μέλλον. Και βλέπουμε τη συνέχεια. Στους 24 καλύτερους Αθλητές/τριες του κόσμου βρίσκονται 3 Ελληνόπουλα, προβάλλοντας τη Πατρίδα μας. Οι νίκες ανήκουν στους ίδιους και στις Οικογένειές τους. Δεν μπορεί κανένας να οικειοποιηθεί τις επιτυχίες τους. Αναυδη ολόκληρη η Ευρώπη και η Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις παρακολουθούν τους Αθλους των Ελλήνων Αθλητών/τριών. Το μετάλλιο στο Τόκυο φαντάζει πραγματικότητα, μαζί με την Ελληνική Σημαία να κυματίζει περήφανα. Ενα μεγάλο μπράβο! Στους Στέφανο, Μαρία και Μιχαέλα.

iefimerida/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί