Roland Garros: «Έγραψε ιστορία» η Σάκκαρη (vid)

Με μία μαγική εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη διέλυσε με 2-0 σετ (6-1, 6-3) την Σοφία Κένιν και πέρασε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Roland Garros.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μία ώρα για να επικρατήσει εμφατικό τρόπο της περυσινής φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν και νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και να γίνει η πρώτη αθλήτρια από την Ελλάδα που καταφέρνει να προκριθεί στους «8» ενός τουρνουά Grand Slam (στο παρελθόν η Λένα Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο)

Η 25χρονη πρωταθλήτρια έκανε απίστευτο ματς, μη επιτρέποντας στην αντίπαλό της να καταλάβει τι συνέβη…Αυτή ήταν η τέταρτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο αθλήτριες.

Η Αμερικανίδα έχει επικρατήσει στις δύο πρώτες συναντήσεις τους το 2018 στο Wimbledon και το US Open, ενώ η Σάκκαρη σε εκείνη που έγινε πριν από λίγους μήνες στο Άμπου Ντάμπι. Οι αναμετρήσεις των δύο παικτριών κρίνονταν πάντα στα 3 σετ, με εξαίρεση τη σημερινή «καθαρή» νίκη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε χωμάτινη επιφάνεια.

Μόλις 68 λεπτά αγώνα χρειάστηκε η Σάκκαρη για να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία και να στείλει μήνυμα προς όλες τις αντιπάλους της για τη συνέχεια.

Πλέον, περιμένει να μάθει ποια θα είναι η αντίπαλός της στους προημιτελικούς, που θα προκύψει από τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην 20χρονη Πολωνή, Ίγκα Σφιόντεκ (κάτοχο του τροπαίου) και στην 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της, αφήνοντας την Κένιν να φτάσει μόλις σε ένα break και αφού την “πλήγωσε” ανεπανόρθωτα ως receiver, την ανάγκασε να κερδίσει μόλις… τέσσερα games σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ και πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα στην καριέρα της, μέχρι την επόμενη…

Αυτήν ήταν η 20η νίκη της Σάκκαρη μέσα στο 2021 και μόλις η 8η στη χωμάτινη σεζόν. Μετά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, η Κένιν μπήκε στη λίστα με τα “θύματα” της στο Παρίσι.

Photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί