Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Κορακάκη

H Αννα Κορακάκη θα γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία, που θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος που θα παραδώσει την Φλόγα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προχώρησε σε αυτή την απόφαση στο χθεσινό της συμβούλιο, χρίζοντας τη δις ολυμπιονίκη της σκοποβολής, ως το πρώτο πρόσωπο που θα πάρει την Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στο ταξίδι της για το Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μάλιστα, τελευταία λαμπαδηδρόμος θα είναι μία άλλη σπουδαία αθλήτρια, η Κατερίνα Στεφανίδη.

Μόλις ενημερώθηκε η Αννα Κορακάκη για την απόφαση της ΕΟΕ, ανέβασε μία φωτογραφία της με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και έγραψε πως στιγμές σαν κι αυτή που θα ζήσει στην Αρχαία Ολυμπία, την συγκινούν. Έκανε αναφορά μάλιστα και στην Κατερίνα Στεφανίδη, που θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος, πριν η Φλόγα φύγει από την Ελλάδα.

«O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα.

Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!», έγραψε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr / photo eurokinissi


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί