Προπονητής Εθνικής: «Δεν παίζω… πολιτικά παιχνίδια με τις επιλογές των παικτών»

Τι απάντησε ο ίδιος στο «τσουνάμι» επικρίσεων που δέχθηκε.


Ο Τζον Φαν’τ Σιπ κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι Ελλάδας με το Κόσοβο ρωτήθηκε ξανά για τις κλήσεις του, αλλά και για τις επιλογές του στο παιχνίδι με την Σλοβενία.

«Δεν παίζω παιχνίδι», ξεκαθάρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σχετικά με το γεγονός πως δεν υπήρξε στην ενδεκάδα με την Σλοβενία παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ πρόσθεσε πως επιλέγει με βάση την απόδοση των ποδοσφαιριστών και των όσων δείχνουν στις προπονήσεις.


Είδατε τα τελευταία ματς του Κοσόβου επειδή η ομάδα έχει πολλές απουσίες εξαιτίας της πανδημίας και πως προετοιμάσατε το παιχνίδι, θα παίξετε επιθετικά ή με αντεπιθέσεις;
«Φυσικά και είδαμε το Κόσοβο. Είναι μια περίεργη περίοδος για να δεις τις ομάδες. Έπρεπε να δούμε δέκα μήνες πίσω, είδαμε και το ματς με τη Μολδαβία. Είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα, έχει καλούς επιθετικούς, δύο εξ αυτών τους Ρασίκα και Ζενέλι τους ξέρω προσωπικά γιατί παίζουν στην Ολλανδία. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο για το αν θα παίξουμε επιθετικά ή αμυντικά. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι και τι θα καταφέρεις να πετύχεις αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Με όποιον τρόπο και αν γίνει αυτό θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας».

Θεωρείτε πως η Ελλάδα με τη Σλοβενία είναι τα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου; Το Κόσοβο έχει ελπίδες;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Είδαμε αποτελέσματα που μπορεί να φάνηκαν περίεργα στον κόσμο. Δεν πάει να πει πως όταν είσαι φαβορί θα κερδίσεις εύκολα ένα ματς. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις και τύχη. Είμαι σίγουρος πως στο τέλος ελπίζουμε πως θα τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Ελπίζω αύριο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κάνουμε μια καλή αρχή».

Στην Ελλάδα μέχρι το 2001 οι μεγάλες ομάδες επηρέαζαν τις κλήσεις αλλά και το ποιοι θα έπαιζαν στην ομάδα. Εσείς στο τελευταίο ματς δεν είδαμε στη βασική ενδεκάδα παίκτη από τον Ολυμπιακό κάτι που σχολιάστηκε έντονα από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τον κόσμο. Κλείσατε ένα χρόνο στην Εθνική, θέλετε να μας πείτε τη λογική σας γύρω από τις κλήσεις και αν επηρεάζεστε;

«Δεν επηρεάζομαι από κανέναν. Δεν παίζω “πολιτικά” παιχνίδια με βάση τους παίκτες που παίζουν για την κάθε ομάδα. Κοιτάμε τους τρόπους που θέλουμε να παίξουμε. Κοιτάμε να έχουμε σε κάθε θέση δύο παίκτες, τώρα ίσως και εξαιτίας του κορωνοϊού ίσως πάρουμε και κάποιους παραπάνω, επειδή δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Και μετά έχουμε και τον ανταγωνισμό μεταξύ των παικτών. Έχουμε τον Τσιμίκα και τον Γιαννούλη, δυο εξαιρετικούς παίκτες. Πρέπει να μου δείξουν ποιος πρέπει να παίξει.

Ο Γιαννούλης έπαιζε έως τώρα ο Τσιμίκας ήταν άτυχος καθώς αν δείτε πέρυσι, στο δεύτερο γύρο στα ματς με Βοσνία και Ιταλία ήταν τραυματίας, έπαιξε ο Γιαννούλης και τα πήγε καλά καθώς είχαμε τρεις νίκες στη σειρά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε παίκτης που επιλέγουμε θεωρούμε πως έχει την ποιότητα να παίξει στην ομάδα αλλά μπορεί να παίζουν μόνο έντεκα παίκτες. Και αν δεν παίξουν τώρα, δεν πάει να πει ότι δεν θα παίξουν στο επόμενο ματς ή στην επόμενη κλήση. Δεν είναι όμως παιδικό ποδόσφαρο που πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε την ενδεκάδα επειδή θέλουν ένα 90λεπτο. Επιλέγουμε τους παίκτες που θεωρούμε πως αξίζουν να είναι στην ομάδα και όταν είναι εδώ επιλέγω με βάση το καλύτερο για την Εθνική Ελλάδας και όχι τι έχουν στο μυαλό τους οι οπαδοί κάθε ομάδας. Αν άκουγα τους φιλάθλους και τα μίντια θα έπρεπε κάθε φορά να αλλάζω ομάδα και τους παίκτες που βάζω στην ενδεκάδα».

Το Κόσοβο είναι καλύτερη ομάδα απ’ ότι δείχνει το ranking, έχετε αποφασίσει αν θα κάνετε αλλαγές ή αν θα αλλάξετε το σύστημα;

«Μετά την προπόνηση θα πρέπει να δούμε πως είναι οι παίκτες μας και θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις, βασισμένοι στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να παίξουμε. Έχουμε 23 παίκτες είναι νωρίς να πούμε για το πόσες αλλαγές θα κάνουμε. Τους πιστεύουμε όλους. αύριο 75 λεπτά πριν το παιχνίδι θα ξέρουμε ποιοι θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Το σύστημα θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο αλλά έχει σημασία και πως θα είναι ο αντίπαλος και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όταν θα έχουν τη μπάλα και όταν την έχουμε εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας».

(iefimerida – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί