Προολυμπιακό τουρνουά – Προπονητής Εθνικής Μπάσκετ: «Νιώθω Έλληνας, ούτε εγώ δεν το πίστευα 100%»

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την Εθνική Ελλάδας μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας στο Προολυμπιακό τουρνουά και τόνισε ότι πλέον νιώθει κι ο ίδιος Έλληνας.

Ο Αμερικανός τεχνικός αποθέωσε τους παίκτες του με φοβερές ατάκες στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ενώ παραδέχθηκε ότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε 100% ότι η ομάδα του θα έκανε τέτοια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι δηλώσεις του Πιτίνο

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγχωμένοι. Χάσαμε κάποια σουτ και αυτό μας ενόχλησε. Στα αποδυτήρια είπα μόνο ότι στο δεύτερο ημίχρονο “όταν πάρουμε προβάδισμα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μην χαλαρώσετε”. Αν το πίστευα 100%; Μάλλον 50/50. Όλα τα παιδιά όμως έπαιξαν σπουδαία.


Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και ήθελα να φτιάξω μία ομάδα όπου δεν ήξεραν αν θα έχω την πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά ήθελα να έχω μία ομάδα με χημεία, με παίκτες που είτε παίζουν 8 είτε 20 λεπτά θα τα δίνουν όλα. Εγώ δεν είμαι Έλληνας, αλλά έτσι νιώθω. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Τους είπα ότι την λέξη “χαρακτήρα” πλέον θα την γράφουμε “Ελλάδα”. Αν και τίποτα δεν πήγε καλά στην αρχή, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί.

Κάποιος μου είπε να αφήσω τον Νικ στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο να βάλω μέσα περισσότερο τον Λαρεντζάκη και του απάντησα “περίμενε να δεις τι θα κάνει ο Νικ στο δεύτερο ημίχρονο”. Δεν περίμενα να νικήσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά περίμενα να νικήσουμε.

Στον Νικ είπα “σταμάτα να σκέφτεσαι πριν σουτάρεις, απλώς σούταρε”. Όποτε το σκέφτεται τον επηρεάζει. Είχαμε 15 ασίστ από τους κοντούς, αλλά ο Παπαγιάννης κυριάρχησε με 6/6 δίποντα και 12 ριμπάουντ. Παίξαμε πολύ συχνά άμυνα με αλλαγές και είμαι περήφανος για αυτόν.

Εγώ έχω πει στα παιδιά ότι ήταν τιμή μου να προπονήσω όλες τις ομάδες που έχω προπονήσει. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ομάδα. Ήρθαμε για έναν λόγο εδώ και έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση.

Ο τρόπος που επέστρεψε η Τσεχία στο ματς με τον Καναδά δεν είναι εύκολος σε κανένα επίπεδο. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα και ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη δουλειά. Θα προπονηθούμε σήμερα τα μεσάνυχτα (γέλια), θα πάμε να ξεκουραστούμε».

(newsit)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί