Πρώην καρδιολόγος Κριστιάν Έρικσεν: «Δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων» – Άγνωστο αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο

Ο Δανός μέσος Κριστιάν Έρικσεν, ο οποίος νοσηλεύεται μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της ομάδας του στο Euro 2021 ενάντια στη Φινλανδία το Σάββατο,

δεν είχε προηγούμενα καρδιακά ζητήματα το διάστημα που αγωνιζόταν στην Premier League με την Τότεναμ, διαβεβαίωσε ο πρώην καρδιολόγος του.

Ο 29χρονος Έρικσεν κατέρρευσε στο 42ο λεπτό του αγώνα και του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με την ενημέρωση να αναφέρει αργότερα ότι ο παίκτης ήταν σε σταθερή κατάσταση και είχε τις αισθήσεις του.

Ο Δρ Σάντζαι Σάρμα του Πανεπιστημίου του St. George του Λονδίνου είπε ότι οι εξετάσεις του Έρικσεν ήταν κανονικές από το 2013, αλλά η εικόνα του παίκτη της Ίντερ να πέφτει στο έδαφος προκάλεσε ανησυχία μήπως οι γιατροί είχαν χάσει κάτι.

«Σκέφτηκα, Θεέ μου; Υπάρχει κάτι εκεί που δεν είδαμε; Αλλά έχω δει όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα φαίνονταν τέλεια», δήλωσε ο Σάρμα στην κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Από την ημέρα που υπογράψαμε συμβόλαιο μαζί του, ήταν η δουλειά μου να τον εξετάζω και έκανε εξετάσεις κάθε χρόνο. Οπότε σίγουρα οι εξετάσεις του έως το 2019 ήταν εντελώς φυσιολογικές, χωρίς προφανές υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα. Μπορώ να εγγυηθώ για αυτό επειδή εγώ του έκανα τις εξετάσεις».

Ο γιατρός της εθνικής Δανίας Μόρτεν Μπόεσεν περιέγραψε χθες τις συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν την κατάρρευση του παίκτη.

«Μας κάλεσαν στο γήπεδο, όταν ο Κρίστιαν (Έρικσεν) κατέρρευσε. Δεν το είχα δει, αλλά σύντομα έγινε σαφές ότι είχε καταρρεύσει. Όταν φτάσαμε εκεί, ήταν ξαπλωμένος στο πλάι και ανέπνεε» ανέφερε και πρόσθεσε «ένιωσα τον σφυγμό του, αλλά γρήγορα άλλαξε η εικόνα του και έτσι κάναμε CPR (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση)».
Ο Μόρτεν Μπόεσεν εξήρε τη γρήγορη απόκριση που υπήρχε από την ιατρική ομάδα του σταδίου Parken, στην Κοπεγχάγη, καθώς η βοήθειά της αποδείχθηκε σημαντική.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί