Πρεμιέρα μετά από έναν και πλέον χρόνο στα ανοικτά γήπεδα ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ για την “Αρία Φυλή”

Υστερα από 17 μήνες, από τη Δευτέρα τα γήπεδα στην Ελλάδα ανοίγουν πάλι τις θύρες τους για τους φιλάθλους.

Ωστόσο, αυτό θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προβλέπονται βαριές ποινές για τις γηπεδούχους ομάδες που θα κάνουν παραβάσεις, φτάνοντας ακόμη και το πρόστιμο των 60.000 ευρώ (σε περίπτωση υποτροπής) με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, εφόσον διαπιστωθεί, πριν ή κατά τη διάρκεια του ματς, ότι στις εξέδρες υπάρχουν υπεράριθμοι φίλαθλοι ή φίλαθλοι που δεν πληρούν τα κριτήρια, ο παρατηρητής του αγώνα δικαιούται να αποφασίσει τη μη έναρξή του ή τη διακοπή του. 

Στις εξέδρες, δικαίωμα να δουν την ομάδα τους θα έχουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει, ενώ για τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους στα γήπεδα και για τους δημοσιογράφους υπάρχει επίσης αυστηροποίηση, καθώς απαιτείται rapid ή μοριακό τεστ για να εισέλθουν. Αναλυτικά τα βασικά στοιχεία της ΚΥΑ:

Από τις 19 Ιουλίου 2021 επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Για ανοιχτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.

• Για ανοιχτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

• Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.

• Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

• Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανηλίκους έως 15 ετών.

• Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών προσκομίζουν PCR test που έγινε εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.

• Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

• Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί