• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πού θα βρίσκονταν οι μεγαλύτερες διοργανώσεις αν δεν υπήρχε κορωνοϊός;

Πού θα βρίσκονταν οι μεγαλύτερες διοργανώσεις αν δεν υπήρχε κορωνοϊός;

Η καθημερινότητα μας, μέρος της οποίας είναι και το μπάσκετ, έχει αλλάξει άρδην από τότε που εισέβαλε “βίαια” στην ζωή μας ο Covid-19.

Αρχικά, ο νέος ιός που έχει εξαπλωθεί παντού, τρομοκρατώντας ολόκληρο τον κόσμο, ήταν στην Κίνα, πολύ μακριά από την Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ όπου χτυπά ως επί το πλείστον η… καρδιά του μπασκετικού κόσμου. Και όπως όλα τα φαινόμενα, τα οποία βρίσκονται μακριά είτε δεν μας ενδιαφέρουν, είτε τα παρατηρούμε χωρίς να τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν επηρεάζουν άμεσα τις συνήθειες μας.

Έλα, όμως, που το κακό επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, αλλά και πέρα από τον Ατλαντικό, όπως μια καλοκαιρινή πυρκαγιά σε κατάσταση έντονης ξηρασίας και ισχυρών ανέμων. Αυτό οδήγησε τις κυβερνήσεις της πλειοψηφίας των χωρών να πάρουν αυστηρά μέτρα για να κατευνάσουν την μανία του, αλλά και για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς η πρόληψη απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό, αόρατο.. εχθρό, αποτελεί προτεραιότητα! Μαζί και οι ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων που αποφάσησαν να σταματήσουν (άλλες μέχρι νεωτέρας και άλλες οριστικά) τις δραστηριότητες τους βάζοντας μια άνω ή κάτω τελεία στις διοργανώσεις.

Αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε τους κορυφαίους αθλητές των εγχώριων πρωταθλημάτων, των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αλλά και του NBA όπως συνέβαινε σχεδόν ακατάπαυστα από την ίδρυση όλων των μπασκετικών θεσμών παγκοσμίως. Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας όλη η κατάσταση, όμως είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ξέροντας πλέον πως τα αθλήματα δεν έχουν σημαντικό ρόλο αυτήν την περίοδο!

Ενδιαφέρον έχει να δούμε που θα βρίσκονταν (σήμερα 04/03) οι μεγαλύτερες μπασκετικές διοργανώσεις αν δεν υπήρχε η διακοπή λόγω της πανδημίας…

– Πείτε πως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν εισχωρούσε πότε ο Κορονοϊός, με αποτέλεσμα όλες οι λίγκες να συνεχίζονταν κανονικά. Στην παρούσα φάση, λοιπό, οι ομάδες της Ευρωλίγκας μόλις θα είχαν ολοκληρώσει την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και θα γνωρίζαμε σε αρκετά μεγάλο ποσοστό ποιοι σύλλογοι θα βρίσκονταν στα προημιτελικά αλλά και τα ζευγάρια των playoffs.

– Στο BCL επίσης θα είχαν ολοκληρωθεί τα δυο πρώτα ματς και των δυο ζευγαριών όχι στην ημιτελική φάση όπως στο Eurocup αλλά στα προημιτελικά, ενώ με δεδομένο πως οι σειρές θα κρίνονταν στις δυο νίκες μπορεί να είχαν βγει οι τέσσερις σύλλογοι που θα έπαιρναν μέρος στο Final Four.

– Στο EuroCup θα είχαν διεξαχθεί οι δυο πρώτοι αγώνες και των δυο ζευγαριών της ημιτελικής φάσης, ενώ ίσως θα ξέραμε τις δυο ομάδες του τελικού, αν οι δυο σειρές ολοκληρωνόντουσαν στο 2-0 ή στο 0-2 (best of 3)

– Στην δική μας Basket League θα διεξαγόταν η 24η αγωνιστική στην regular season και θα απέμεναν μόνο άλλες δυο για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Το ίδιο σχεδόν θα ίσχυε για όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, όπως η ACB που θα βρισκόταν στην 28η αγωνιστική.

– Τέλος, στο NBA οι ομάδες θα είχαν λιγότερους από δέκα αγώνες για την ολοκλήρωση της regular season και θα προετοιμάζονταν για τα playoffs που θα ακολουθούσαν.eurohoops.net / photo pexels