Πόσο χαμηλά πιά; Ο Κόε θεωρεί «αδιανόητο» να βλέπει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται!

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε,

συμφώνησε με τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θεωρώντας «αδιανόητο» να αγωνίζονται αθλητές από «δύο χώρες που επιχειρούν επιδρομές».

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου αποφάσισε ομόφωνα ότι θα ήταν αδιανόητο για τους Ουκρανούς αθλητές να αποκλείονται για πολύ προφανείς λόγους, επειδή δεν μπορούν να αγωνιστούν και να προπονηθούν, και ταυτόχρονα αθλητές από δύο χώρες που εισβάλουν σε τρίτη να μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες», δήλωσε ο Κόε μετά από συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Στίβου.

Οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από όλους τους αγώνες στίβου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την περασμένη εβδομάδα, μετά από σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Ως εκ τούτου, ούτε οι Ρώσοι αθλητές ούτε οι Λευκορώσοι θα μπορούν να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κλειστού στο Βελιγράδι από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου, ούτε στο Παγκόσμιο Ανοιχτού στο Γιουτζίν (Όρεγκον) τον προσεχή Ιούλιο.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου αποφάσισε επίσης να συνεχίσει το έργο της η Task Force, η οποία είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση της προόδου στον αγώνα κατά του ντόπινγκ στη Ρωσία.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί