Πόλο Γυναικών: Αγκαλιά με την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, οι «ερυθρόλευκες» παρατάχθηκαν χωρίς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα Γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε την ουγγρική Ντουναϊσβάρος με 14-9 και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 26/2.

Στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, οι «ερυθρόλευκες» παρατάχθηκαν χωρίς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου και με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς για πρώτη φορά στον πάγκο τους σε έναν μεγάλο αγώνα.

Και λοιπόν; Με εξαιρετική άμυνα, ανάλογες επιλογές στην επίθεση (3/4 στην παίκτρια παραπάνω) κι ένα φανταστικό γκολ από την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη από το κέντρο, στο φινάλε του πρώτου οκτάλεπτου, προηγήθηκαν 5-1 και στο ημίχρονο 7-3.

Οι Μαγυάρες μείωσαν σε 7-6, όμως ο πρωταθλητής Ελλάδα με 6/8 στην παίκτρια παραπάνω, αύξησε εκ νέου τη διαφορά (9-6).

Η Ελευθερία Πλευρίτου με δυο γκολ έκανε το 11-7 για τον Ολυμπιακό, αλλά η Γκάρντα μείωσε 11-8. Ο υπερ-πρωταθλητής Ευρώπης ήταν εξαιρετικός στην παραπάνω και η Μυριοκεφαλιτάκη έγραψε το 12-8 (3.32 για το τέλος), δρομολογώντας και την έκβαση στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τις Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη 1, Τριχά, Ράνεϊ, Βάσω Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

naftemporiki/photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί