Ποιον αγώνα του Μουντιάλ είχε βάλει στο στόχαστρο το 1998 ο Μπιν Λάντεν;

Μια άγνωστη ιστορία που προκαλεί... τρόμο ήρθε στο φως 20 χρόνια μετά.

 

Εγινε γνωστό ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον των Αγγλων παικτών στο ματς του Μουντιάλ του 2018 Αγγλία-Τυνησία. Σύμφωνα με το ESPN, υπήρχε ένα σχέδιο, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος, Aνταμ Ρόμπινσον, «Terror en el campo», με βάση τις σημειώσεις του Αχμέτ Ζαούι, ενός τρομοκράτη της Αλ Κάιντα.

Το σχέδιο ανέφερε: «Ο σεΐχης (το όνομα που ήταν γνωστός ο Μπιν Λάντεν), μας ζήτησε να παρατηρήσουμε τις κινήσεις των Ντέιβιντ Σίμαν, Αλαν Σίρερ και Γκλεν Χοντλ (προπονητής). Επίσης η προσοχή μας ήταν στραμμένη σε δύο παίκτες, τον Μάικλ Όουεν και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Το σχέδιο προέβλεπε ένα άνθρωπος να φτάσει έως τον Σίμαν και να ανατιναχθεί και αυτό θα ήταν το σήμα για τους άλλους, ώστε να συνεχίσουν με την υπόλοιπη επιχείρηση».

Η ιδέα της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να διεισδύσει με τρία άτομα στο εσωτερικό του σταδίου, όπου θα παρουσιάζονταν ως εθελοντές. Μέσα σε είκοσι δευτερόλεπτα, ένας από τους τρομοκράτες θα έπρεπε να ανατιναχθεί δίπλα στο Σίμαν, ένας δεύτερος τρομοκράτης θα έριχνε μια βόμβα στον πάγκο, όπου εκείνη την ημέρα βρίσκονταν και οι Μπέκαμ, Όουεν και Χοντλ. Τέλος, ένας τρίτος άνθρωπος θα πυροβολούσε τον Σίρερ».

Παράλληλα, είχε προγραμματιστεί επίθεση στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι ΗΠΑ. Ο ίδιος ο προπονητής, Γκλεν Χοντλ, μίλησε χρόνια αργότερα για το θέμα: «Χρόνια αργότερα μου είπαν ότι ήθελαν να ανατινάξουν τον αγγλικό πάγκο. Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό».

Είναι γνωστό ότι στον Οσάμα Μπιν Λάντεν άρεσε το ποδόσφαιρο και ότι είχε παρευρεθεί σε ένα παιχνίδι της Άρσεναλ, αγοράζοντας μία μπλούζα του Ιάν Ράιτ για τον γιο του.

(iefimerida)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu