• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πλάνο ακόμη και να συνεχιστεί σε μία… πόλη επεξεργάζεται η Ευρωλίγκα!

Πλάνο ακόμη και να συνεχιστεί σε μία… πόλη επεξεργάζεται η Ευρωλίγκα!

Σημαντικές αποκαλύψεις για την τύχη της φετινής Ευρωλίγκας έκανε ο Έντουαρντ Σκοτ.

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη στην Ισπανία και τόνισε πως προτεραιότητα της Ευρωλίγκας είναι να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν, όταν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Από ‘κει και πέρα, ο Σκοτ ανέφερε και μερικά από τα πλάνα που εξετάζει στην παρούσα φάση η διοργανώτρια αρχή, όπου υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες σε μία πόλη! Στο μεταξύ, ο επιχειρησιακός διευθυντής της λίγκας ανέφερε και ένα πλάνο για το πώς θα προστατευτεί η υγεία των αθλητών, ώστε να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, ύστερα από ένα τόσο μεγάλο διάστημα απραξίας.

Μάλιστα, η ισπανική εφημερίδα εκτιμά πως τρεις πόλεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το σενάριο της οικοδέσποινας, η Κωνσταντινούπολη με τα γήπεδα των Αναντολού Εφές και Φενέρ, η Μόσχα με αυτά των ΤΣΣΚΑ και Χίμκι, αλλά και η Αθήνα με ΟΑΚΑ και ΣΕΦ!

«Τα σενάρια προς το παρόν είναι… άπειρα, όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες», δήλωσε αρχικά ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Έντουαρντ Σκοτ στην «PAIS» και συμπλήρωσε:

«Αρχικά, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, εάν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση».

Στη συνέχεια, ο Σκοτ είπε πως προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, έχοντας την εγγύηση πως θα υπάρξει κανονικά τηλεοπτική κάλυψη μέσω ίντερνετ και της Euroleague tv.

Αναφορικά με το πλάνο για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών και πως θα προσαρμοστούν, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα έχουν τρεις ημέρες περιθώριο για να επιστρέψουν από τις πατρίδες τους και θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών, ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών».

Από SportFm, ΦΩΤΟ eurokinissi