Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ νικώντας 0-2 τον Άρη

Νίκη μεγάλης σημασίας πήρε ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Αρη για την 4η αγωνιστική της Super League. Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-ntermpi-thessalonikis-deyteri-ari-paok

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αμφότερες οι ομάδες είχαν να ξεπεράσουν αποκλεισμούς από το Κύπελλο που τους στοίχισαν τα μέγιστα. Ο αγώνας είχε μεγαλύτερη σημασία όμως για τον ΠΑΟΚ που κυνηγά την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

φιλοξενούμενοι απόψε κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια να κάνουν διαχείριση ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» που δεν έχουν πλέον κάποιο κίνητρο, «ψάχνονταν» στο γήπεδο και στο τέλος τους στοίχισαν τα πολλά και κομβικά τους λάθη.
Το ματς

Δεν είναι συμπληρωθεί ακόμα ένα λεπτό στον αγώνα και ο Μπα έκανε πέναλτι χρησιμοποιώντας το χέρι του μέσα στην περιοχή του Κουέστα. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι στήθηκε στα 11 μέτρα από τον τερματοφύλακα του Αρη, όμως νικητής βγήκε ο δεύτερος που μάντεψε σωστά τη φωνία. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά με τον Μπρούνο Γκάμα δημιουργούσαν προϋποθέσεις. Από την άλλη, η ομάδα του Φερέιρα έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη και εν τέλει sto 36′ o Βαρέλα με κεφαλιά μετά από στημένη φάση άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Ενινγκ ήταν πλήρως αποδιογρανωμένοι και προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη με ατομικές ενέργειες. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Σφιντέρσκι εξιλεώθηκε για τις χαμένες του ευκαιρίες και νίκησε τον Κουέστα από θέση τετ-α-τετ με ωραίο πλασέ.

Δυναμικά μπήκε στην επανάληψη ο Αρης. Πήρε την πρωτοβουλία και την κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για τον Πασχαλάκη. Από την άλλη, οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ έβρισκαν συνεχώς χώρους στην αντεπίθεση, αλλά ο Σφιντέρσκι, ο Στοχ και ο Τζόλης έπαιρναν κακές επιλογές στην τελική τους προσπάθεια. Οσες φορές ο Πολωνός έφτασε απέναντι στον Κουέστα, ο τερματοφύλακας του Αρη ήταν πολύ σταθερός και τον νίκησε σε όλες τις περιπτώσεις. Ετσι, το σκορ του ημιχρόνου έμεινε και μέχρι τέλους. Λίγο πριν τη λήξη, ο Δεληζήσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ακπομ.

Αρης-ΠΑΟΚ 0-2
Άρης (Μ. Ενινγκ): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα, Μαντσίνι, Τόνσο, Μπρούνο Γκάμα, Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (90+4′ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (86′ Λημνιός), Τζόλης (81′ Ροντρίγκο), Σβιντέρσκι (81′ Ακπομ), Στοχ (86′ Τσιγγάρας)

(Iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί