Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Ουαλό προπονητή, Κρις Κόλμαν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, με οψιόν ανανέωσης μέχρι και το 2022/23.
Ο Κρίστοφερ Πάτρικ Κόλμαν (10/6/1970) έχει γεννηθεί στο Σουόνσι της Ουαλίας και ως ποδοσφαιριστής αποτέλεσε μια σπουδαία προσωπικότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου με σταθερή παρουσία στην Premier League.
Άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2003 από τη Φούλαμ (στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2007), ομάδα με την οποία ολοκλήρωσε την πορεία του ως ποδοσφαιριστής. Την ανέλαβε τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς και κατάφερε να τη διατηρήσει στην Premier League με τρεις νίκες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Από την ομάδα του Λονδίνου αποχώρησε τον Απρίλιο του 2007, αποτελώντας μέχρι και σήμερα έναν από τους μακροβιότερους προπονητές στην ιστορία της Φούλαμ.
Στη συνέχεια της καριέρας του πέρασε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2007/08), Κόβεντρι (2008-10), ΑΕΛ (2011/12) και το 2012 (έως το 2017) ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του και την οδήγησε στην 8η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA, που είναι η υψηλότερη στην ιστορία της.
Υπό την καθοδήγηση του Κρις Κόλμαν, η Ουαλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην τελική φάση του Euro, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2016, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο με Αγγλία, Σλοβακία και Ρωσία και αποκλείοντας στα νοκ-άουτ τη Βόρεια Ιρλανδία και το Βέλγιο. Η θητεία του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Τον ίδιο μήνα συμφώνησε με τη Σάντερλαντ στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν (2017/18) ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την κινεζική Χεμπέι (2018/19).
Η άφιξη του νέου μας προπονητή έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (9/1) και μαζί του θα είναι ο βοηθός του, Κιτ Σίμονς, που παραμένει σταθερό μέλος (Assistant Coach) του προπονητικού επιτελείου της εθνικής Ουαλίας.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Κρις Κόλμαν πραγματοποίησε και την πρώτη του δήλωση στο atromitosfc.gr:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για αυτή τη συμφωνία. Είναι νέο κεφάλαιο, μία νέα πρόκληση. Ξέρετε υπήρχε ένα ενδιαφέρον πριν από 10 χρόνια, αλλά μερικά πράγματα είναι και θέμα συγχρονισμού και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ξέρω τα πάντα για την ομάδα.
Ξέρω τους ανθρώπους της, ξέρω τη βαθμολογική της κατάσταση και πραγματικά ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Θέλω να βοηθήσω τον Ατρόμητο να βρεθεί και πάλι στις θέσεις που πρέπει να βρίσκεται και να αλλάξουμε προς τη σωστή κατεύθυνση”.
Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας:
“Αυτό που θέλω να πω για τον κόσμο είναι ότι τώρα τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Θέλουμε πολύ να είναι στο πλευρό μας και τον παρακαλώ να μας στηρίξει σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι με εσάς δίπλα μας, όλα θα είναι πολύ διαφορετικά”.
Κρις Κόλμαν, καλώς ήρθες στον Ατρόμητο!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκδηλώνουν όπου μπορούν το μίσος τους για τον Χριστό – Τι συνέβη στις ΗΠΑ
- Υπάρχει και η διαφορετική πλευρά της Ουκρανίας – Τι ειπώθηκε για το σχέδιο Ζελένσκι
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών









