Πικρό «αντίο» Τσιτσιπά: Ήττα από τον Μεντβέντεφ και αποκλεισμός από τον τελικό του Australian OPEN

Ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ρώσο στη Μελβούρνη και αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε δίκαια με 3-1 (6-7, 6-4, 4-6, 1-6) από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και αποκλείστηκε από τον τελικό του Αυστραλιανού OPEN όπου την Κυριακή (30/01) ο Ρώσος θα βρει μπροστά του τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Μεντβέντεφ ήταν εξαιρετικός στο σερβίς του, ενώ ο Στέφανος όσο καλά και αν σέρβιρε είχε μεγάλο πρόβλημα στις επιστροφές του. Το πρώτο σετ, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν κλειστό, με τον Μεντβέντεφ να κρατά πολύ καλά το σερβίς του. Στο πρώτο service game που δεν είχε πρώτο σερβίς ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τέσσερα break points του Μεντβέντεφ και τα κατάφερε στο 5-4. Εντέλει, όπως πήγαινε το παιχνίδι το tie break ήταν αναπόφευκτο.

O Στέφανος ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Μεντβέντεφ στο όγδοο break point που δημιούργησε κατάφερε να κάνει το break και να φέρει το σετ στα ίσα. Πάντως, με δύο break στο σερβίς του Ρώσου ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε το προβάδισμα από το γρήγορο break, ωστόσο χτύπησε στο πιο καθιστικό σημείο για δεύτερη φορά το σερβίς του αντιπάλου του. Στο μεταξύ, ο νευριασμένος Μεντβέντεφ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για coaching του Απόστολου Τσιτσιπά. «Ο πατέρας του μιλάει σε κάθε πόντο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος, ενώ τον αποκάλεσε και «ηλίθιο»…

Παρά την ένταση, ο Μεντβέντεφ στο τρίτο σετ κατάφερε να διατηρεί το σερβίς του, με τον Στέφανο να μην έχει καλές επιστροφές. Ίσως ήταν το χειρότερο ματς στην καριέρα του Τσιτσιπά στην υποδοχή, όμως παρ’ όλα αυτά είναι μέσα στο ματς και έκανε το 4-4 με στοπ βολέ. Ο Μεντβέντεφ έκλεισε το σετ στο 6-4 και έκανε το 2-1. Πραγματικά, ήταν πολύ περίεργο που ο Τσιτσιπάς είχε δεχτεί στο ματς 10 (!) love service, ενώ ήταν τρομερή η ευκολία με την οποία κρατούσε τα σερβίς του ο Μεντβέντεφ καθώς 10/14 service games είχαν τελειώσει, με τον Τσιτσιπά να μην καταφέρνει να πάρει πόντο.

H αδυναμία του Τσιτσιπά στις επιστροφές των σερβίς του Μεντβέντεφ έκανε τον Ρώσο στο 4ο σετ να φτάσει τα 11 love service game, νούμερο εντυπωσιακό για ημιτελικό Γκραν Σλαμ. Ο 25χρονος με τον 13ο του άσο έκανε το 4-1 στριμώχνοντας τον Τσιτσιπά για τα καλά. Από κει και πέρα, το ματς ήταν τυπική διαδικασία, με τον Ρώσο να κλείνει το ματς με 6-1.

(sputniknews. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί