Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟ, 0-1 τον Άρη

Στο σημαντικότερο ματς της 17ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη 1-0 από την έδρα του Άρη, χάρη στο γκολ του Καμπετσή στο 9'.


Οι γηπεδούχοι των 19 τελικών αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, βάσει ευκαιριών και απόδοσης, έχοντας και δοκάρι στο πρώτο μέρος, όμως τους έλλειψε η τύχη και είχαν απέναντι κι έναν καλό Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός, που κράτησε το μηδέν για τέταρτο σερί ματς, για 80 λεπτά έπαιξε κατενάτσιο με εξαίρεση ένα τρίλεπτο όπου έκανε δυο μεγάλες φάσεις για το 0-2 και πάντως πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην 5η θέση με 28 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός γκολ, ο Άρης δοκάρι
O Παναθηναϊκός στο 7’ έκανε ευκαιρία με το ωραίο σουτ του Καμπετσή, που έπαιζε στα άκρα με τον Ιωαννίδη φορ. Δυο λεπτά μετά όμως ο Καμπετσής άνοιξε το σκορ. Από ωραία εκτέλεση του Χουάνκαρ στο δεύτερο δοκάρι, ο Βέλεθ γύρισε την μπάλα και ο νεαρός φορ με πλασέ άνοιξε το σκορ.


Μετά το γκολ ο Άρης ανέλαβε τα ηνία στο ματς έχοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 37’ με το πλασέ του Μαντσίνι που βρήκε το κάθετο δοκάρι του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός κλείστηκε πάρα πολύ και ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν έκανε άλλη φάση, περιμένοντας τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, οι οποίοι με Ματέο Γκαρσία είχαν άλλες δυο καλές φάσεις προς το τέλος.

Φάσεις ναι, ουσία όχι
Με την είσοδο του Μάνου ο Άρης έγινε πιο επικίνδυνος και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά έφτασε δυο φορές κοντά στο 1-1. Στο 48’ ο Μάνος, που ήταν σε θέση οφσάιντ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη καθυστέρησε όμως και πριν πλασάρε έδιωξε η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στο 53’ ο Μάνος πέφτοντας έβγαλε τετ-α-τετ τον Τζένγκο (έγινε αλλαγή μετά), αλλά ο Διούδης τον νίκησε κρατώντας το 1-0. Ο Άρης πάντως έπαιζε στο μισό γήπεδο τους «πράσινους» και πάλι που δεν μπορούσαν καθόλου να κρατήσουν μπάλα.

Ξανά ο Διούδης στο 60’ κράτησε με ωραία επέμβαση το μηδέν στο σουτ του Μάνου, με τις τελικές να είναι 11-3. O Παναθηναϊκός απάντησε με την τρομερή ατομική ενέργεια του Εμμανουηλίδη που σταμάτησε στον Σιαμπάνη στο 63’, ενώ στο 65’ ο Βέλεθ μόνος κι αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή σούταρε άουτ, με τους «πράσινους» να βγαίνουν από το καβούκι τους.

Ο Μάντζιος στο 67’ πέρασε τον Σάντε Σίλβα στη θέση του Μαντσίνι, βάζοντας ταχύτητα στην επίθεση, ενώ λίγο μετά ο Μπόλονι έβαλε τον Χατζηγιοβάνη αντί του Εμμανουηλίδη. Ο ταχύτατος Σίλβα στο 75’ από πλάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη και λίγο μετά μπήκαν για το Τριφύλλι και οι Χατζηθεοδωρίδης, Καρλίτος αντί των Μαουρίσιο και Ιωαννίδη. Για τον Άρη βγήκαν οι Ιωάννου, Σούντγκρεν και μπήκαν οι Γκάνεα, Σάκιτς, με τους πράσινους προς το τέλος να έχουν δυο καλά σουτ με Χατζηθεοδωρίδη και Καρλίτος. Ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Λόπεθ, Ιωάννου, Μπεναλουάν, Σάκιτς – Πούγγουρας, Μολό.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81’ Σάκιτς), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81’ Γκάνεα), Τζέγκο (55’ Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Ματέο, Λόπεθ (46’ Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80’ Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής.

(Sputniknews – φωτο: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί