ΠΑΟΚ: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου-Τι ειπώθηκε για Νέα Τούμπα και ΕΕΑ

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

H ΑΜΚ γίνεται για τις ανάγκες της ΠΑΕ, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της. Αν καλύψει ο μεγαλομέτοχος το πλήρες ποσό, τότε η συνολική επένδυσή του θα ξεπεράσει τα 162 εκατ. ευρώ (μαζί με το ομολογιακό δάνειο 162.625.000 ευρώ), από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου.

Το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μάκης Γκαγκάτσης, η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.

«Δεν υπάρχει πιστωτικός κίνδυνος και κίνδυνος ρευστότητας, η ΠΑΕ δεν έχει δάνεια, δεν έχει μεγάλες υποχρεώσεις και η ρευστότητα της είναι σε καλό επίπεδο. Θέλουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε περισσότερα έσοδα ειδικά από την Ευρώπη», αναφέρθηκε από τον τελευταίο.

Τα έσοδα της ΠΑΕ για φέτος ανέρχονται σε 38.661.000 ευρώ παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση συγκριτικά με τη σεζόν 2019/20 που έφτασαν τα 21.109.000. Το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος φέτος ανήλθε στα 48.457.000, ενώ το 2020/21 ήταν στα 45.000.000.

Σχετικά με την τοποθέτηση του καθηγητή Ιατρικής Περικλή Παπαδόπουλου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε πως «Ο κ. Παπαδόπουλος μπήκε στο Δ.Σ γιατί είναι ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ, συνεργαζόμαστε με άλλους γιατρούς όπως ο κ. Ράλλης και άλλοι γιατροί, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και για τις ακαδημίες. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι διευθυντής της ορθοπεδικής στο νοσοκομείο Γεννηματά».

Για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του γηπέδου, ο κ. Γκαγκάτσης είπε: «Επεξεργαζόμαστε τα σχέδια για τη Νέα Τούμπα και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις», ενώ για το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Καυτανζόγλειο ανέφερε: «Δεν μπορώ να σας πω το χρονικό περιθώριο γιατί αφορά τον κ. Σαββίδη για την Νέα Τούμπα, δεν υπάρχει κάποια δυσκολία πάντως. Μέχρι να τελειώσει το θέμα με την ΕΕΑ δεν συναλλασσόμαστε με οποιονδήποτε έχει σχέση για το Καυτανζόγλειο ή για οποιοδήποτε άλλη τέτοια κατάσταση. Ήταν κάτι αισχρό, ανέντιμο και ανήθικο από την πλευρά της ΕΕΑ προς τον ΠΑΟΚ και προς την οικογένεια Σαββίδη και για αυτό δεν θέλουμε να έχουμε επαφές ή συνδιαλλαγές».

Τέλος, για την ακροαματική διαδικασία στην ΕΕΑ τόνισε: «Πετύχαμε την αποχή του προέδρου της επιτροπής κύριου Τζουλάκη, που έχει δείξει την εμμονή του και την εμπάθειά του. Για την ουσία αυτή η κλήση βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει. Δεν ήταν αμετάκλητο το βούλευμα, συνεπώς μπορείτε να καταλάβετε σε ένα Δελτίο Τύπου η ΕΕΑ αναφέρει ότι ο κ. Σαββίδη καλείται να δώσει εξηγήσεις για ένα αμετάκλητο βούλευμα, που δεν είναι… Συνεπώς η όλη ιστορία βασίζεται σε κάτι ανύπαρκτο, στο δελτίο Τύπου αναφέρθηκε το όνομα του Νίκου Σαββίδη που δεν ήταν παρών και στις κατηγορίες που υπάρχουν μέσα στο βούλευμα, καταπατώντας κάθε νόμο για τα προσωπικά δεδομένα. Υπάρχει το ακαταδίωκτο που έχει θεσπίσει ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, δεν μπορεί ένας αντιεισαγγελέας να έχει κάνει αυτό το θεσμικό ατόπημα και να μην γνωρίζει τα νομικά που γνωρίζει ένας φοιτητής στο πρώτο έτος της νομική. Δεν θέλω να μεμφθώ τα άλλα μέλη της επιτροπής, 1-2 σχολίασαν υπέρ του κ. Τζουλάκη, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ παραπάνω αυτή την στιγμή. Κανείς δεν ξέρει γιατί έχουμε δει στο παρελθόν διάφορες αποφάσεις, βέβαια από άλλα μέλη όχι από αυτά που είναι τώρα. Έχουν πάρει αποφάσεις που αργότερα έχουν καταπέσει πανηγυρικά στα αθλητικά δικαστήρια. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, γιατί βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ότι δεν κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συμμόρφωση και έκανε απευθείας την κλήση, αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι όμως που αναπτύξαμε στην ακροαματική διαδικασία. Υπάρχει θεσμική εκτροπή του χείριστου είδους. Κάποιοι είχαν στόχο να βγει και γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα αυτό το βούλευμα για να πλήξουν τον κύριο Σαββίδη, να εργαλειοποιηθεί αυτή η κλήση κατά του ΠΑΟΚ και του ίδιου του κ. Σαββίδη».

sportfm/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί