το πιο πιθανό σενάριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι να ξεκινήσει η όλη διαδικασία προς το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.
Μία διαδικασία που θα κρατήσει συνολικά -μίνιμουμ- 9 μήνες, δηλαδή έως τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι να φτάσει στην τελική μειοδότηση, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.
Η πλευρά της δημοτικής αρχής έχει αρχίσει πάντως να «τρέχει» εδώ και καιρό τις εξελίξεις, γύρω απ’ τα τεύχη δημοπράτησης. Την ίδια ώρα οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.
Επίσης, η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η εν λόγω μελέτη θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Δεδομένου μάλιστα, ότι το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα «ανοίξει» πλέον ο δρόμος για την τελική δημοπράτησή του.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
- Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Τεχεράνη: Το Στενό του Χορμούζ θα παραμείνει κλειστό στους “εχθρούς” μας
- Ιράν-Φρουροί της Επανάστασης: το πετρελαιοφόρο που χτυπήσαμε στα χωρικά ύδατα του Κατάρ είναι ισραηλινό
- Το Ιράν φέρεται να εξαπέλυσε την Τετάρτη την μεγαλύτερη ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου
- Αυξήθηκε στο 44,9% η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές μετά την υποχρεωτικότητα









