• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ουζουνίδης: “Πιστεύω ότι θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει”

Ουζουνίδης: “Πιστεύω ότι θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει”

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, υποστήριξε ότι "πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να πιστέψει" ότι το "κόψιμο" των τριών (Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας) αποτελεί απονομή ευθυνών από τη διοίκηση για την κακή πορεία.

Η έξοδος από την κρίση στην οποία έχει μπει η ΑΕΚ, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και δεν είναι μόνο θέμα μιας κίνησης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πάντως, μιλώντας στην κάμερα της Nova, ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος για να αναστραφεί το κλίμα και να γυρίσει η κατάσταση, είναι αφενός να γίνουν αλλαγές στην ομάδα, αφετέρου να έρθουν ξανά θετικά αποτελέσματα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στους τρεις παίκτες που “τελείωσαν” από την ομάδα αλλά και στις μεταγραφές. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ότι πολύς κόσμος θεωρεί πως η απόφαση για τους τρεις παίκτες (Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλο), είναι σαν η διοίκηση να επιρρίπτει σ’ εκείνους ευθύνες για την άσχημη πορεία: “Πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να το πιστέψει αυτό”.

Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα ενόψει Ξάνθης: “Θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα από τη στιγμή που έχουμε μείνει πίσω. Μια ομάδα δεν τελειώνει από τη στιγμή που χάνει ή κερδίζει ένα πρωτάθλημα. Θα πρέπει να υπάρχει μια λογική σε αυτά που κάνει. Από τη στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, θα πρέπει και εμείς να μπούμε στο κλίμα.

Να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά για να δούμε κατά πόσο να είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Θα είναι μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδος. Πρέπει μέσα από τις αλλαγές που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, να έχουμε και τα αποτελέσματα. Είμαστε μεν μακριά από την κορυφή αλλά δεν είμαστε και εντελώς έξω από τη διεκδίκηση κι άλλων θέσεων και στόχων. Μπορεί να μην έχουμε τόσο ισορροπία αγωνιστικά αλλά το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα, και με τέτοια θα αλλάξουμε το κλίμα”.

Για το αν είναι εφικτό το πρωτάθλημα ή περισσότερο η δεύτερη θέση και το Κύπελλο: “Κυνηγάς ότι καλύτερο μπορείς από τη στιγμή που είσαι μέσα μαθηματικά. Είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε υποχρέωση να κυνηγήσουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και περιμένοντας και κάποια λάθη των αντιπάλων να δούμε τι θα κάνουμε. Έχουμε δύο ματς με Ξάνθη και Λαμία στην έδρα μας που πρέπει να τα πάρουμε και μετά να περιμένουμε, ενόψει και των αλλαγών τον Ιανουάριο”.

Για τη μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου: “Σίγουρα αλλάζει το πλάνο, έχουμε ήδη μιλήσει με τη διοίκηση, που ξέρει τα θέλω του προπονητή και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες. Θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να γίνουμε καλύτερη σαν ομάδα”.

Για το αν αγανάκτησε με τα δύσκολα που ήρθαν φέτος για την ΑΕΚ, μετά τη δύσκολη περσινή σεζόν για τον ίδιο στον Παναθηναϊκό: “Όχι, αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Δεν τα συναντάς πρώτη φορά. Υπάρχουν τέτοιες περίοδοι. Όταν έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα, είναι δύσκολο να το ξανακατακτήσεις, το περίμενα από την αρχή αυτό. Πίστευα και πιστεύω όμως πως μπορούμε να το διεκδικήσουμε ακόμα παρά τις δυσκολίες. Είχαμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι με την είσοδο στους ομίλους. Καλή περίοδο στην αρχή του πρωταθλήματος και ήρθαν 2-3 παιχνίδια να τα γυρίσουν όλα. Όμως δεν πρέπει να μένουμε εδώ, πρέπει όλοι να δείξουμε σαν χαρακτήρες και σαν προσωπικότητες”.

Για τα επεισόδια που έγιναν στις εξέδρες στο ματς με τον Άγιαξ: “Ενημερώθηκα για το τι έγινε, γιατί δεν είχα εικόνα. Μέχρι και το παιχνίδι με τον Άγιαξ η συμπεριφορά όλων ήταν πολύ καλή. Ελπίζω να ήταν της στιγμής και να μην τα ξαναδούμε. Πάντα δυστυχώς θα υπάρχουν αυτοί που θα χαλούν την εικόνα. Οι υγιείς φίλαθλοι να τους απομονώσουν”.

Για την επιστροφή του κόσμου στο ματς με την Ξάνθη: “Δεν είναι καλό να παίζεις χωρίς κόσμο, πάντα ο κόσμος θα σου δώσει ένα έξτρα κίνητρο και θα σε βοηθήσει. Τον θέλουμε κοντά μας τώρα που τα αποτελέσματα δεν είναι καλά”.

sport24.gr